Slovenska košarkarska reprezentanca gluhih je na olimpijadi v Turčiji doživela 2. poraz v predtekmovanju. Z rezultatom 60:57 je bila boljša Ukrajina. Miha Zupan je dosegel 24 točk, Saša Lukič jih je prispeval 14. Slovenija bo v nedeljo igrala proti Rusiji. Jutri imajo košarkarji tekem prost dan, ki bo posvečen treningom, analizi in pripravi.

„To je bila naša najboljša tekma dosedaj. Kljub temu da nam nikakor ni stekel met, tudi proste mete smo zadevali s polovično natančnostjo, smo izvrstni ekipi Ukrajine parirali do konca. Čeprav smo izgubili dve tekmi, sem vesel, da dvigujemo formo in verjamem, da bomo pravi, ko bo to najbolj pomembno. Čestitke fantom, ki so pokazali všečno košarko in dali vse od sebe,“ je po tekmi povedal selektor Nejc Višnikar.

Olimpijada gluhih, košarka, 3. krog, 21.7.
Slovenija – Ukrajina 57:60
Slovenija: Zupan 24, Lukic 14, Starc 7, Mord 4, Makuc 4, Oresnik 2, Koderman 2.

Jutri, v soboto, bo na delu Marino Kegl, ki bo igral v 3. krogu teniškega turnirja. Njegov tekmec bo Avstrijec Gravogel.

V življenjski formi

Danes po 20. uri potujeta v Turčijo še atlet Tadej Enci in njegov trener Gregor Doberšek. Enci, debitant na olimpijadi gluhih, bo v torek nastopil v kvalifikacijah teka na 400m. Velenjčan potuje na tekmovanje z 11. časom med 56 prijavljenimi. „Menim, da sem v življenjski formi. Komaj čakam, da se tekmovanje začne,“ je povedal Enci pred odhodom. „Naredila sva, kar je v naših močeh. Veselila se tekmovanja,“ je dodal Doberšek, ki pričakuje, da Enci izboljša svoj osebni rekord (49.32).

Velik adut

„Vesel sem, ker je v Tadej pred olimpijado zelo dobro pripravljen. Je vrhunski športnik, ki preudarno in načrtno razvija svoj velik potencial. Prepričan sem, da bo še vrsto let pomembna figura v športu gluhih,“ pa je ob odhodu Encija povedal Damijan Lazar, predsednik Zveze za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite.

Print Friendly, PDF & Email