Na 23. olimpijadi gluhih v Turčiji je bila delovna nedelja za košarkarje. Po vnovič dobri igri so v 4. krogu predtekmovanja klonili proti še vedno neporaženi Rusiji, 73:70 je bilo. Miha Zupan je dosegel 26 točk, Sašo Lukič 25. Jutri bo Slovenija igrala še proti Keniji (ob 17.30). V nadaljevanju jo čaka četrtfinale, tam pa vodilna ekipa druge predtekmovalne skupine.

„Imeli smo met za izenačenje. Vnovič se nam je izmuznil zaključek tekme. Sledi analiza in priprava na Kenijo, kjer zmaga ni vprašljiva. Sledi četrtfinale, kjer verjamem, da se nam povrne nekaj sreče, ki je ni bilo na tekmah proti Ukrajini in Rusiji, čeprav smo garali do konca!“ je povedal selektor Nejc Višnikar.

Olimpijada gluhih, košarka, 4. krog, 23.7.
Slovenija – Rusija 70:73
Slovenija: Šebjan 4, Orešnik 4, Mord 2, Makuc 1, Koderman 6, Zupan 26, Lukič 25, Rankovič 2.

Proti Indijcu

Jutri ob devetih bo na terenu tudi teniški igralec Marino Kegl, ki bo ob 9. uri po slovenskem času igral četrtfinale (tekmec bo Indijec Sekhar Prithvi). Kegl je dobro razpoložen in pripravljen, danes pa je slavil 22. rojstni dan.

Enci že v Turčiji

V torek, in ne v ponedeljek, kot je bilo sprva predvideno, pa bo na delu še 23-letni atlet Tadej Enci, ki se bo meril v teku na 400 metrov.

Print Friendly, PDF & Email