Slovenija bo prihodnje leto jeseni v Celju gostila svetovno namiznoteniško prvenstvo za športnike invalide! Vest je prišla s sedeža Svetovne namiznoteniške organizacije, ki jo je slovenska kandidatura najbolj prepričala. Tekmovanje v Slovenijo je partnerski projekt Zveze za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite in Namiznoteniške zveze Slovenije.

V Celju in Laškem

„Leta 2018 bomo v Sloveniji prvič gostili tudi svetovno prvenstvo za športnike invalide v namiznem tenisu. Organizacija tako velikega tekmovanja je posledica organizacije preteklih dobrih mednarodnih tekmovanj v namiznem tenisu, ki se odvijajo vsako leto v Laškem. To leto smo bili organizatorji že 14-ič zapored. Seveda ne smemo pozabiti, da nas jeseni čaka še organizacija evropskega prvenstva v namiznem tenisu za športnike invalide  in naslednje leto še večje tekmovanje svetovno prvenstvo za posameznike. Prvič bo potekalo prvenstvo sveta s sodelovanjem dveh mest Celja in Laškega, v slednjem bodo športniki v nastanjeni; v celjski športni dvorani Zlatorog pa bo potekalo tekmovanje. Thermani Laško, kjer so naši športniki nastanjeni že vsa leta skrbijo, da so športniki deležni kvalitetnih storitev, ki jih ponujajo. Thermana Laško je že vsa leta naš odličen poslovni partner in nudijo svojo strokovno pomoč pri organizaciji športnih dogodkih. Z nekaj izzivi in prilagoditvami, ki so specifične za invalide, smo tudi tokrat prepričani, da bomo letvico organizacije premaknili za nekaj let na nedosegljivo raven,“ je ob obelodanitvi novice povedal Damijan Lazar, predsednik Zveze za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite.

Letos tudi EPINT 2017

Slovenija ima bogate izkušnje na področju organizacije. Letos je v Laškem gostila največji namiznoteniški turnir 14. Slovenia Open Thermana Laško, kjer se po pravilu zbere vsa svetovna konkurenca. Da je Slovenija v svetu športa invalidov cenjen in spoštovan organizator, potrjuje tudi skorajšnja organizacija evropskega prvenstva, ki bo v Laškem letos med 26.9. in 5.10.

Sedmo po vrsti

Slovenija bo prihodnje leto tako gostila 7. svetovno prvenstvo. Prvo je bilo leta 1990 na Nizozemskem med 15. in 31. julijem, sodelovalo je 35 držav in 226 nastopajočih. Leta 1998 je bil SP v Franciji, 2002 na Tajvanu leta 2006 v Švici, zadnji dve pa vnovič v Aziji – leta 2010 v Južni Koreji, nazadnje pa na Kitajskem (2014).

Print Friendly, PDF & Email