Slovenski paraolimpijec Dejan Fabčič se pospešeno pripravlja na letošnji vrhunec sezone. Med 22. in 27. avgustom ga čaka na Češkem nastop na svetovnem prvenstvu na mirnih vodah.

Poškodba preteklost

„Od julija naprej spet lahko intenzivno vadim, saj sem uspel sanirati poškodbo hrbta. Pozimi sem imel dobro sezono, izvrstno sem treniral. Spomladi se je poškodba obnovila. Ker je to poolimpijska sezona, sem se odločil, da sanaciji namenim več časa. Izkazalo se je, da sem ravnal prav,“ pove 39-letni Fabčič, ki se pripravlja po navodilih in nasvetih trenerja Jerneja Župančiča Regenta.

Konkurenca napredovala

„Manj sem treniral. Zato velikih ciljev in pričakovanj na svetovnem prvenstvu nimam. Bi pa moral v finale. Spremljam tudi konkurenco. Tisti, ki so bili v preteklosti še za mano, so naredili velik korak naprej. Čaka me zahtevno prvenstvo,“ pravi Fabčič, ki je po paraolimpijskih igrah menjal tudi veslo. S to idejo se je spogledoval že pred igrami, a to ni praksa. Na svetovno prvenstvo potuje 22.avgusta, dan za tem pa ga že čakajo kvalifikacije v njegovi panogi 200m.

Dejan Fabčič na svetovnih prvenstvih:
2016 (Duisburg) – 5. mesto
2015 (Milano) – 7. mesto
2014 (Moskva) – 13. mesto
2013 (Duisburg) – 11 mesto

Ambasador evropskega tedna športa

V času evropskega prvenstva v namiznem tenisu v Laškem bo poskrbljeno tudi za dodatno promocijo športa invalidov. EPINT 2017 poteka ravno v času evropskega tedna športa, ki je že tradicionalno na sporedu med 23. in 30. septembrom. Evropski teden športa je nastal na pobudo Evropske komisije za spodbujanje športa in telesne dejavnosti v Evropi in v Sloveniji poteka pod okriljem nacionalnega koordinatorja Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez. Glavna tema kampanje je Bodite aktivni (#BEACTIVE), njen cilj pa je vse ljudi spodbuditi k telesni dejavnosti ne le med tednom športa, temveč skozi vse leto. Med pomembnimi aktivnostmi Evropskega tedna športa 2017 v Sloveniji so tudi aktivnosti za športno neaktivne invalide ter za splošno javnost z namenom promocije športa invalidov.

Prav Dejan Fabčič  je pred dnevi postal tudi eden od slovenskih ambasadorjev evropskega tedna športa. Ostali ambasadorji so Rajmond Debevec, Mitja Petkovšek, Anja Čarman, Andrej Hauptman, Marko Milić in Brigita Langerholc Žager.  „V čast mi je, da sem tudi sam uvrščen med te legende in eminentna imena slovenskega športa, ki so bili izbrani za ambasadorje tedna. Vedno rad sodelujem in pomagam pri promociji športa, veselim se tudi akcije v Laškem!“ je ob tej priliki še dodal Fabčič.

Print Friendly, PDF & Email