Tudi pred strelsko reprezentanco je delovna jesen. Delavni so bili tudi minuli meseci, ko je ekipa vadila pod taktirko Polone Sladič in njenega pomočnika Aleša Kosmača.

Spet normalni treningi

“Poolimpijska sezona je namenjena pripravi na naporen ciklus do naslednjih paraolimpijskih iger, z vmesnim ciljem – svetovnim prvenstvom naslednje leto v Koreji. Po daljšem odmoru po Riu, ko je bilo potrebno odpočiti telo in zlasti glavo, so se spomladi začeli normalni treningi. Kupili smo novo orožje, ampak sta puški dejansko zamenjala le Franc Pinter in Damjan Pavlin. Veselka Pevec in Franček Gorazd Tiršek pa imata na treningih tako vrhunske rezultate, da se za menjavo orožja še  nismo odločili in jo bomo opravili kasneje. Nenazadnje – s temi puškami bo treba verjetno zdržati do Tokia 2020. Zato ni nič narobe, če še nekaj mesec počakamo,“ pravi Sladičeva, ki potrdi, da Pevčeva in Tiršek na treningih konstantno dosegata zelo visoke rezultate.   „Vsaka menjava orožja pa zahteva in tudi prinaša določene spremembe in zato je nesmiselno menjati zmagovalno kombinacijo,“ opozori Sladičeva ter doda, da je pri Pavlinu žal prišlo tudi že do okvare nove puške in to po samo enomesečni uporabi.

Ni presenetljivo

“Visoki rezultati me ne presenečajo, ker smo že nekaj mesecev bili v polnem treningu in pogonu, poleg tega pa je zaloga treningov ogromna in v strelstvu se to vse pozna.  Preseneča pa me in hkrati seveda veseli, da je kljub pomanjkanju tekem motiviranost na treningih tako visoka. Tudi zato komaj čakamo september in tekmo svetovnega pokala v Osijeku,“ nadaljuje Sladičeva.

Je pa Sladičeva nezadovoljna z dejstvom, da je bil mednarodni strelski koledar s strani Mednarodnega paraolimpijskega komiteja postavljen tako pozno in da spet na programu ni evropskega prvenstva. Zadnje strelsko EP je bilo namreč izvedeno leta 2013.  “Za vsak šport pa je odsotnost uradnih tekmovanj velika pomanjkljivost,” poudari Sladičeva.

Osijek, Bangkok

Strelska reprezentanca potuje na svetovni pokal v Osijek 21. septembra. Do konca koledarskega leta pa jo po vsej verjetnosti čaka še nastop na novembrskem svetovnem pokalu v Bangkoku. “Svetovno prvenstvo bo leta 2018 že v mesecu maju, kar je za strelsko sezono zelo zgodaj, saj so običajno prvenstva julija ali avgusta. Zato bo potrebno zelo dobro tempirati formo in se v pomanjkanju tekem udeležiti vseh razpoložljivih tekmovanj. Ne smemo pozabiti, da bodo v Koreji že razdelili prve kvote za nastope na paraolimpisjkih igrah v Tokiu 2020,” še zaključi naša uspešna trenerka.

Print Friendly, PDF & Email