V sredo 20. septembra, je na Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu Soča (URI-SOČA) potekala predstavitev športne panoge košarka na vozičkih. V teh dneh, ko je Slovenija zelo košarkaško obarvana po zlati kolajni naših športnikov na evropskem prvenstvu, je bila ta predstavitev kot naročena in je privabila preko 20 pacientov z različnih oddelkov z različnimi oblikami invalidnosti.

Osnove športne panoge so predstavili trener Žiga Kobaševič ter reprezentanta Milan Slapničar in Simon Gračnar. Športnih vprašanj in navdušenja ni manjkalo, prav tako so se vsi navzoči tudi preizkusili v igri.

“Verjamemo, da je današnje druženje navdušilo in bo košarka marsikomu izmed prisotnih v bodoče predstavljala aktivno obliko preživljanja prostega časa. Slednje je tudi glavni namen aktivnosti, ki jih predstavniki Zveze za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijskega komiteja že od začetka poletja redno izvajamo na URI-SOČA,” je zapisal koordinator akcije Aleksej Dolinšek, ki dogodke pripravlja v sodelovanju z Juto Ošlak.

Print Friendly, PDF & Email