Prihajajoči vikend bo v Pragi potekala zadnja tekma evropskega pokala za Parakolesarje, ki se je udeležuje tudi naša reprezentanca.

Na sobotni cestni dirki v dolžini 56/43km se bosta z evropsko konkurenco pomerila David Kuster (C4) in Gregor Habe (H3). V nedeljo ju čaka še vožnja na čas v dolžini 16 oz. 10km.

Zaradi bolezni je Anka Vesel (H3) žal morala ostati doma, vendar napoveduje povratek v tekmovalni ritem za prihodnjo sezono. Tekmovalca spremljata na dirki v pragi še trener Aleksej Dolinšek in mehanik Klemen Čepirlo.

“Dirka v Pragi ima sicer dolgoletno tradicijo in je ena izmed redkih z denarnim nagradnim fondom. Letošnja izvedba je za organizatorje še posebej slovesna, saj se bo od dolgoletne športne kariere poslovil domači parakolesar Jiri Ježek. Večkratni dobitnik paraolimpijskih odličij bo sklenil v še vedno odlični formi, kljub relativno visoki starosti. Dokaz, da lahko v vzdržljivostnih športih tudi nekoliko starejši tekmovalci še vedno držijo tempo precej mlajših od sebe ter tekmujejo na visokem nivoju vse do športne upokojitve,” je še povedal selektor Dolinšek pred odhodom na Češko.

Print Friendly, PDF & Email