Vecko napovedal atomsko soboto v Laškem na EPINT2017

Evropsko prvenstvo v namiznem tenisu za športnike invalide EPINT2017 bo jutri doživel svoj 1. vrhunec, saj se bodo delile kolajne v posamični konkurenci. Boju za to ostaja tudi naša reprezentantka Barbara Meglič, ki je v svoji predtekmovalni skupini zasedla 2. mesto, jutri pa jo ob 9.45 čaka obračun s srbsko igralko Nado Matić.

:: Fotografije s turnirja (foto: Žiga Zupan/Sportida)

Nastopi slovenskih tekmovalk in tekmovalcev v Laškem na #EPINT2017, 29.9.

Andreja Dolinar – Vargatu 3:0
Andreja Dolinar – Popadić 2:3
Barbara Meglič – Ubović 3:0
Barbara Meglič – Gilroy 0:3
Ljubiša Gajić – Ludrovsky 0:3
Primož Kancler – Toporkov 2:3
Bojan Lukežič – Dollman 3:1
Andrej Žnidar – Lis 0:3
Luka Trtnik – Koteng 3:1
Luka Trtnik – Despineux 0:3

Nastopi slovenskih tekmovalk in tekmovalcev v Laškem na #EPINT2017, 30.9.
Barbara Meglič – Nada Matić (SRB) (9.45)

Ambasadorka komentatorka

„Poraz ni bil tako tesen, kot ste to videli vi. Poraz je bil konkreten. Nisem igrala svoje igre, nisem pokazala vsega, kar zmorem. Lahko bi igrala bolj napadalno,“ je po neposrednem obračunu s srbsko igralko Ubović in izpadu povedala izkušena slovenska reprezentantka Andreja Dolinar. „Nekaj moči je ostalo za ekipno tekmo, ki se je veselim!“ je dodala Dolinarjeva, katere obračun smo prenašali tudi na spletu (YouTube kanal, ki je prvi dan zabeležil kar 25.000 obiskov). Presežek tega pa je bil komentar Mateje Pintar Pustovrh, paraolimpijske prvakinje iz Pekinga, danes pa ambasadorka EPINT2017.

Mama Andreja

“„Prvi vtis je dober, ker je to za mano. Nisem ravno vajena tega početi. Vse, kar imaš povedati, hitro porabiš, obračun pa traja po 15 minut. Pomembno je tudi, da se pravočasno oglasiš. Led je prebit,“ je povedala Mateja Pintar Pustovrh, ki je za uradno spletno stran prvenstva EPINT2017.com komentirala obračun svoje nekdanje sotekmovalke, kapetanke ekipe, Mateja pa je Andrejo klicala kar mama. „Veliko sem se naučila od nje. Težko je bilo komentirati, da ne bi izpadla pristranska. A pri sebi sem navijala za Andrejo,“ je dodala Pintar Pustovrhova.

Atomska sobota

„Pred nami je atomska sobota, polna vrhunskega namiznega tenisa. Favoriti so prišli skozi sito prvega dela. Veliko pa bo zelo motiviranih na tem EP, ker bodo skušali popraviti slabši vtis s paraolimpijskih iger,“ pa pred finalno soboto razmišlja britanski selektor Gorazd Vecko, ki je hkrati tudi tehnični direktor evropskega prvenstva. „Ekipe hvalijo tekmovanje. Ni pa jim jasno, kako smo uspeli v tako mali dvorani, kot so Tri lilije, organizirati tako prvenstvo. Dokazali smo, da je z znanjem in izkušnjami vse mogoče,“ je še dodal Vecko.

Legenda po novo medaljo

45-letna srbska igralka Borislava Perić-Ranković pa je prišla v Laško, da obrani zlato z Danske, ki je leta 2015 gostila EP. „Vedno je težje braniti kot pa osvajati. Želje so eno. Kako se bo izteklo, pa bo jasno jutri. Prihajajo mlade igralke, ki želijo na vrh, to pa je hkrati izziv tudi zame,“ nadaljuje Borislava, ki je pozabi spomniti, da ima srbska reprezentanca v Novem Sadu izvrsten center za delo. „Da, tudi mi se hecamo, a tisti dve uri treninga sta vsak dan znova resni in zavzeti,“ razkrije delčke razloga za take uspehe – v Laškem lovi šesti evropski naslov. „Želim še vztrajati in pomagati mladim igralkam, da pridejo po stopinjah, ki sva jih naredili z Nado Matić,“ razkrije motiv, zakaj vztraja v tekmovalni areni.

Tekmovanje v Laškem se nadaljuje jutri ob 9. uri.

:: Uradna spletna stran turnirja

:: Facebook EPINT2017

:: Twitter EPINT2017

 

Print Friendly, PDF & Email