Po koncu posamičnih bojev v Laškem, kjer od 28.9. poteka evropsko prvenstvo v namiznem tenisu, so se  nedeljo začeli ekipni obračuni. Uspešno tudi za Slovenijo!

Slovenska reprezentanca v postavi Barbara Meglič&Andreja Dolinar je s skupnim rezultatom 2:1 porazila Veliko Britanijo, ki je sicer v združenem razredu 4-5 kot drugo postavljena; Slovenija je tekmovanje začela kot 5. rangirana. „Pred obračunom dvojic sva se tresli, a bi lahko precej boljše odigrali. Na srečo se je potem obrnilo nama v prid v posamičnih obračunih,“ je bila uspeha in uvodne zmage vesela Barbara Meglič, ki je z zmago proti Susan Gilroy, bronasti iz posameznih bojev na tem EP, podaljšala upe. Odločala je tekma med Andrejo Dolinar in Megan Shackleton. Dolinarjeva ni klonila, Sloveniji je priigrala pomembno točko.

„To je bila verjetno moja najslabša tekma v karieri. Tresla sem se… Škoda bi bilo, da bi zapravila tako priložnost, po tem ko je Barbara ugnala 5. na svetovni lestvici. Bila sem pod pritiskom, a je uspelo. Kaj pomaga, če izgubljaš s dobro igro. Jaz sem tokrat zmagala s slabo igro,“ pa se je prve preizkušnje v ekipni tekmi dotaknila Dolinarjeva. „Tale zmaga je korak bližje kolajni! Do tja morava premagati še eno ali pa celo več reprezentanc. Smo na dobri poti,“ je sklenila Megličeva, zagotovo najprijetnejše presenečenje v naši vrsti na tem prvenstvu. V posamični konkurenci se je zavihtela na mesta do 5. do 8., svoje kvalitete pa je potrdila tudi na uvodni preizkušnji ekipnih bojev.

V nadaljevanju je Slovenija priznala premoč Srbiji (1:2), v ponedeljek pa jo čaka obračun z Rusijo. V primeru nove zmage bi naša dvojica Meglič&Dolinar osvojila najmanj bronasto kolajno!

Nastopi slovenskih ekip na EPINT 2017:

1.10.
Slovenija (Ž) – Velika Britanija 2:1
Slovenija (M) – Nemčija 0:2
Slovenija (Ž) – Srbija 1:2

2.10.
Slovenija (M) – Španija (11.15)
Slovenija (Ž) – Rusija (18.30)

4.10.
Slovenija (Ž) – Nemčija (10.00)












Print Friendly, PDF & Email