Slovenska ženska izbrana vrsta odbojke sede se pripravlja na evropsko prvenstvo. Tekmovanje bo med 4. in 12. novembrom gostil hrvaški Poreč.

V predtekmovalni skupini A bodo poleg Slovenije še Hrvaška, Finska in Madžarska. V skupini B bodo igrale Rusija, Ukrajina, Nizozemska, Nemčija in Italija. Slovenija bo uvodno tekmo igrala 6.11. proti Finkam, 7.11. sledijo Hrvatice, 8.11. pa Madžarke.

Nov sistem tekmovanja

Po predtekmovanju si zmagovalki skupin zagotovila neposredno mesto v polfinalu, druga in tretja ekipa skupin A in B pa se pomeri med sabo (2A – 3B in 3A – 2B) za še dve prosti mesti v polfinalu.

Branijo bron

Leta 2015 je evropsko prvenstvo gostila Slovenija, turnir je bil v Podčetrtku. Evropske prvakinje so postale Ukrajinke, ki so v tesnem finalu ugnale Rusinje s 3:2. Slovenke so s 3:2 premagale Nizozemsko in se veselile brona.

Vrača se Saša Kotnik Hren

»Treniramo štirikrat na teden. Tri treninge opravimo v Braslovčah, enkrat pa tudi v Ljubljani,« nam je povedal selektor Simon Božič, ki ima na voljo vse razpoložljive igralke. Na zadnjih treningih se je ekipi pridružila tudi izkušena reprezentantka Saša Kotnik Hren. Božič verjame, da bo lahko Kotnik Hrenova pomagala soigralkam na Hrvaškem.

Prihodnji teden so na sporedu tudi tri tekme proti Kitajski, srebrni reprezentanci z zadnjih paraolimpijskih iger. Azijske predstavnice v petek, 20.10., prihajajo v Slovenijo, v soboto se bosta zasedbi merili v Braslovčah, dan za tem pa še v Šempetru.

Print Friendly, PDF & Email