Uvodni dan tekmovanj na 4. evropskih paraigrah mladih v Genovi je v slovenski 12-članski odpravi najbolj navdušil namiznotenisač Luka Trtnik. V posamični konkurenci, združeni sta bili kategoriji 6 in 7, je prepričljivo osvojil zlato kolajno! V finalu je ugnal še Slovaka Tomasa Vlacha (3:0 v nizih), v Italiji je zadonela Zdravljica.

Trdo delo

»Ta naslov mi veliko pomeni. Osvojil sem ga z veliko truda. Veliko in kvalitetno smo delali v klubu in z reprezentanco,« je povedal 19-letni Luka Trtnik, nadarjen igralec in velik up slovenskega športa, ki je nastopil tudi na zadnjem članskem evropskem prvenstvu, ki ga je letos jeseni Zveza za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite uspešno organizirala v Laškem.

Motiv za stroko

»Lukov uspeh je super dobra motivacija za vse, ki z njim delajo, da so na pravi poti. Posledično pa Luka potrjuje, da je iz pravega testa, ki se na IPTTC turnirjih lahko razvije v konkurenčnega igralca,« je bil uspeha Luke Trtnika vesel Damijan Lazar, predsednik ZŠIS-POK.

Pohvale za 1. dan

»Prvi tekmovalni dan na evropskih paraigrah mladih v Genovi je tudi za nami. Paraplavalci (Amadeja Vlahov, Patrik Jagodic, Tim Žnidaršič Svenšek, Maj Režman, Aljaž Vejnovič in Julijan Janez Križaj) so plavali osebne rekorde, a je bilo za uvrstitev med prve tri glede na IPC točkovni sistem to premalo. Jutri je nov dan z novimi razdaljami in disciplinami. Boccia – Blaž Adamlje je zabeležil dve zmagi, Ezana Zulić zmago in poraz, Nika Škof BC3 dva poraza. Jutri nas čakajo nadaljevalni boji. Za ekipo sta navijala Goran Pavlič, direktor Cirius Kamnik, in ravnateljica doma Cirius Kamnik Ana Zadnik. Čestitke vsem mladim za današnje nastope!« je po koncu uvodnega dne povedala Jana Čander, ki vodi odpravo.

Print Friendly, PDF & Email