Belgijski Malle bo med 21. in 22. oktobrom gostil svetovno prvenstvo v para športnem plesu. Slovenske barve bosta branila Nastija Fijolič (IPC Para dance sport, single women 1 in single women freestyle 1) ter Amir Alibabič (IPC Para dance sport, single men 1 in single men freestyle 1). Trener in vodja odprave je Andrej Novotny.

Z novim vozičkom

„Upamo na finale v vseh kategorijah. Če se poklopijo klasifikacije, zvezde, planeti, sodniki in še kaj, tudi medalja ni misija nemogoče. Za Nastijo je to drugo veliko prvenstvo (lani se je udeležila evropskega prvenstva v Košicah na Slovaškem), za Amirja pa je to prvo veliko prvenstvo. Oba sta še mlada in seveda še nabirata izkušnje. Nastija je sicer preko zasebnih donatorjev tik pred prvenstvom prišla do novega konkurenčnejšega plesnega vozička,“ napove prvenstvo Novotny.

Mladi se predstavijo

„V letu 2017 je to prvenstvo zadnje dejanje. Pogled je seveda uprt že v leto 2018 in Holland Dans Spektakel, ki bo potekal od 31.3. in 1.4., kjer se vsako leto godi tekma v plesih na vozičku z najdaljšo tradicijo (30 let!) in kjer upamo, da bo slovenska reprezentanca predstavila nove mlade plesne upe, ki bodo morda krojili vrh, upamo nekoč, tudi na paraolimpijskih igrah,“ pa Novotny pogleduje že naprej.

Print Friendly, PDF & Email