Belgijski Malle je med 21. in 22. oktobrom gostil svetovno prvenstvo v para športnem plesu. Slovenske barve sta izvrstno zastopala Nastija Fijolič (IPC Para dance sport, single women 1 in single women freestyle 1) ter Amir Alibabić (IPC Para dance sport, single men 1 in single men freestyle 1). Trener in vodja odprave je bil Andrej Novotny.

Izjemen uspeh

Dosežek vikenda je uspel Amirju, ki je v kategoriji Men’s Single Freestyle Class 1 postal svetovni podprvak! Nastija si je priplesala 7. mesto v kategoriji Women’s Single Class 1 in 5. mesto Women’s Single Freestyle Class 1. Amir si je v kategoriji Men’s Single Class 1 prav tako priplesal 7. mesto.

Zahvala

„Hvala vsem, ki ste mi pomagali pri tem. Posebej hvala trenerju Andrej Novotny, plesalki Nastija Fijolič, ki se je z menoj udeležila svetovnega prvenstva in Branimir Tritonus Rezić, ki mi je pomagal pri vseh stvareh na tem prvenstvu. Zahvala tudi Zvezi za šport invalidov Slovenije – paralimpijski komite in našim sponzorjem. Hvala tudi PK Zebra in Drustvo Studentov Invalidov Slovenije,“ je po uspehu kariere povedal Alibabić.

Prva medalja

„Rezultati pomenijo zgodovinski uspeh za slovenski ples na vozičku. To so namreč prve finalne uvrstitve za plesalce na evropskih ali svetovnih prvenstvih in seveda prva medalja za Slovenijo ,odkar Mednarodni Paraolimpijski Komite (IPC) organizira svetovna in celinska prvenstva v plesih na vozičku, od letos preimenovana v para ples,“ je bil uspeha vesel trener Novotny.

Iskrenim čestitkam se pridružuje tudi Zveza za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite.

Print Friendly, PDF & Email