Minulo sredo je na Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu Soča v Ljubljani potekala predstavitev športa odbojke sede. Pacientom in osebju inštituta je svojo osebno zgodbo predstavila kapetanka slovenske reprezentance Lena Gabršček. Razmišljanje mlade, vrhunske športnice invalidke nas je navdušilo in presunilo, saj je tudi o težkih temah govorila zelo sproščeno in brez zadržkov.

Invalidnost kot privilegij

Argumentirala je tudi nekatere svoje medijske izjave, da na invalidnost športnik lahko gleda tudi kot na privilegij; omogoča mu novo življenje, nove izzive in dosežke, invalid lahko tudi zaradi tega, ker je doživel nesrečo ali prebolel težko bolezen, vidi cel svet in splete prijateljstva na vseh kontinentih.

Srečanja pod koordinatorstvom športne pedagoginje mag. Jute Ošlak Kranjc in študentov kineziologije se je udeležilo lepo število varovancev inštituta. Prihodna predstavitev bo namenjena zimski paraolimpijski disciplini – Curlingu, ki ga bomo na URI-SOČA predstavili 6.12., je v svojem poročilu zapisal športni koordinator Aleksej Dolinšek.

Projekt podpirata Zavarovalnica Triglav in Lidl Slovenija.

Print Friendly, PDF & Email