Ta in prihodnji vikend se nadaljuje tekmovanje v regionalni Ligi NLB Wheel za košarkarje na vozičkih. Tekmovanje, to je že 10. sezona, organizira Zveza paraplegikov Slovenije. Tokrat se turnirja igrata v Banja Luki (17.12.) in Gradačcu (23.12.).

Ekipa ZŠIS-POK bo nastopila v zasedbi Simon Gračnar (c), Klemen Lokar, Boštjan Ceglar, Janez Učakar, Tone Zakrajšek, Enis Musič, Danilo Kamenik, Robert Radič, Robi Bojanec.

„V Banja Luki bomo najprej odigrali tekmo proti KKI Zagreb, gre praktično za hrvaško reprezentanco. Poskušali bomo prikazati boljšo igro kot v prvem kolu, ko smo v Zagrebu izgubili za devet točk. Ekipa KKI Zagreb je zelo izkušena in visoka ekipa, naša velika prednost pa je hitrost. Če bomo skozi tekmo držali visok ritem igre, lahko računamo na ugoden razplet. KKI Vrbas Banja Luka je sestavljen iz najboljših posameznikov s področja Bosne in Hercegovine ter Hrvaške in veljajo za glavnega favorita za končno zmago. Prav tako imajo visoke ambicije tudi v Evroligi. Za nas je ta tekma najlažja, saj ne bomo čutili nikakršnega pritiska, vsekakor pa se jim bomo ostro postavili po robu,“ je pred odhodom na pot povedal selektor Žiga Kobaševič.

Liga NLB Wheel, 2. krog, Gradačac, 23.12.
KIK Zmaj : Castelvecchio (11.30)
KIK Zmaj : RBB Flinkstones (13.15)
RBB Flinkstones : Castelvecchio (15.00)

Liga NLB Wheel, 2. krog, Banja Luka, 17.12.
KKI Vrbas : KIK Una Sana (11.30)
Zšis-Pok : KKI Zagreb (13.15)
KKI Zagreb : KIK Una Sana (15.0O)
KKI Vrbas : Zšis-PoK (16.45.)

Vrstni red skupina A:
KIK Zmaj 4, Castelvecchio 3, RBB Flinkstones 2

Vrstni red skupina B:
KIK Vrbas 4, KIK Una Sana in KKI Zagreb po 3, ZŠIS-POK 2

Najboljši strelci skupina A:
Enes Kamberović (KIK Zmaj) 43
Christian Scherling ( RBB Flinkstones) 36
Arnel Mulić (KIK Zmaj) 32

Najboljši strelci skupina B:
Armin Aziraj (KIK Una Sana) 50
Ademir Demirović (KKI Vrbas) 45
Danilo Kamenik (ZŠIS-POK) 38

Print Friendly, PDF & Email