Na Osnovni šoli Podzemelj smo v torek uspešno sklenili leto pri projektu Paraolimpijski šolski dan. Učenke in učenci te belokranjske učne ustanove so pozorno prisluhnili in spoznali šport invalidov ter paraolimpijsko gibanje.

Projekt izvaja Zveza za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite v sodelovanju z ŠD Invalid. Namen dogodkov je ozaveščanje mladih s populacijo invalidov, njihovimi specikami in pomoč pri sprejemanju drugačnosti.

Tudi Barbara Meglič

Svojo življenjsko zgodbo je predstavila uspešna namiznoteniška igralka Barbara Meglič, za katero je izvrstno leto. Tudi o tem in svojem prihodu v šport invalidov je pripovedovala mladim, ki so jo pozorno poslušali. „Zelo sem uživala. Prvič sem bila v tej vlogi, mladi pa z velikim zanimanjem spremljali mojo zgodbo,“ je povedala Barbara.

Za konec še košarkarji

V športni dvorani so se mladi lahko tudi sami preizkusili v različnih športnih panogah, za konec pa so spremljali še košarkarsko tekmo, kjer so svoje veščine predstavili člani košarkarske ekipe Društva paraplegikov Dolenjske, Posavje in Bele Krajine. Mirko Sintič, Žiga Vinetič, Boštjan Ceglar, Vincenc Radež, Janko Koren in Franci Gorenc so se izkazali.

Pozitivno gledanje na življenje

„Zelo smo zadovoljni z izvedbo trga športnega dneva. Najbolj pomembno je, da so otroci uživali. Upam, da bodo sedaj bolj pozitivno gledali na življenje. Opazila sem, da so z velikim žarom poslušali in gledali vaše športnice in športnike, z veseljem pa so se preizkusili tudi v vožnji z invalidskim vozičkom. Za konec pa so se izkazali kot navijači, ko so navijali za košarkarje,“ je povedala športna pedagoginja Vanja Rus, ki je pohvalila združeno ekipo ZŠIS-POK in ŠD Invalid za izvedbo dogodka.

Projekt Paraolimpijski šolski dan podpirata Zavarovalnica Triglav in Lidl Slovenija.

Print Friendly, PDF & Email