Slovenski paraolimpijec 28-letni Darko Đurić svojo kariero nadaljuje na Nizozemskem, kjer bo v tamkajšnji plavalni pripravljalni bazi treniral do prihodnjega leta. V Amersfoort, mesto v bližini Utrechta, je odšel prejšnji teden, za njim pa so že uvodni treningi, “Dejansko izgleda tako kot intenzivne priprave. Le da bo trajalo eno leto. Program je pester: zjutraj in popoldan plavam, na voljo je tudi fitnes. Tu sem, da delam,” uvodoma pove Darko, ki je že nekaj časa razmišljal o selitvi na tuje. Odločil se je za Nizozemsko, kjer bo imel bo sebi tudi pravo konkurenco – Michaela Schoenmakera.

Dobri pogoji v Sloveniji

“Michael je moj konkurent, zdaj bova sodelovala. S tem se je strinjal tudi moj trener Alen Kramar, dobil sem potrditev Zveze za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite,” nadaljuje Darko, ki pove, da so na Nizozemskem lepo sprejeli. “Na tem mestu bi rad poudaril, da v Sloveniji nisem imel slabih pogojev za delo. Kar sem rabil, sem dobil. Manjkala pa je ekipa. Plavanje je tak šport, kjer se je včasih težko motivirati. Če pa imaš ob sebi ekipo, te ta potegne takrat, ko ti ne gre. V Sloveniji tega ni bilo, zato sem se včasih tudi težko sam prebijal skozi sezono,” poudari Darko, ki se zaveda, da mora v teh in prihodnjih tednih popraviti svojo kondicijo in odplavati čim več metrov. Verjame, da bo vse napore zdržala tudi rama, ki so ji v tem koledarskem letu namenili precej pozornosti.

EP 2018

Tako kot slovenska reprezentanca je tudi nizozemska odpovedala nastop na prestavljenem svetovnem prvenstvu, kjer bo nastopila precej okrnjena zasedba. Darko pa že pogleduje v avgust 2018, ko ga čaka nastop na evropskem prvenstvu v Dublinu. Pred letošnjimi božičnimi prazniki bo na sporedu tudi uvodna preizkušnja na Nizozemskem, kjer bo nastopil tudi Đurić.

Medalji s Portugalske

Darko Đurić je na zadnjem evropskem prvenstvu na Portugalskem osvojil srebro na 100 m prosto in bron na 200m prosto. Na paraolimpijskih igrah v Riu pa je bil dvakrat četrti (200m in 50m prosto), 5. na 100m prosto in 8. na 50m delfin.

Print Friendly, PDF & Email