turnirjem na Reki in sobotnim prvim krogom so slepi kegljači začeli letošnja tekmovanja. Na Reki 7. novembra so se tekmovanja udeležili tri Slovenska društva Koper, Kranj in Ljubljana, v ekipnem delu so dosegli dobre rezultate. Zmagala je Ljubljana pred Rijeko in Koprom, ekipi iz Kranja pa sta dosegli 5. in 6. mesto,. Med posamezniki je  v ženski absolutni kategoriji zmagala Zagrebčanka Petra Deša, pred Ružo Markešić prav tako Zagreb, tretja je bila Marija Fras, katera je okrepila  ekipo Kopra, četrta je bila Alojzija Pirc iz Kranja.
Med moškimi so zmagali v vseh kategorijah slovenski predstavniki, in sicer; kat. B1 Mitja Osolnik, tretji Baltić (KP), četrti pa Muhič iz Kranja. V kat:B2 je odmevno zmago dosegel Tomaž Furlan iz Kopra, tretji je bil Ljubljančan Kajtna, četrti prav tako Ljubljančan Žagar, sedmi Lampe Kranj iz Kranja in deveti Vujić iz Kopra. V B3 je zmagal Kranjčan Marijan Žalar, tretji Rus Mirko iz Ljubljane, Tomšič LJ je bil 7., Novak Jože LJ je bil 9. Pirc iz Kranja pa 10.

V soboto 21. 11. pa se je začela letošnja kegljaška liga za slepe in slabovidne. Izvajalec je bila Ljubljana, kateri ekipi sta zasedli prvo in drugo mesto, tretja je bila ekipa Kranj – Sava, pred Koprom itd. Udeležilo se je 13 moštev iz 7. MDSS po Sloveniji. Doseženi rezultati so bili odlični in so kot priloga prispevku.

V petek 27.11. in soboto 28.11. pa se v Kranju na kegljišču KK Triglav odvija 11. kegljaški mednarodni turnir za slepe in slabovidne z udeležbo ekip iz 5 držav. Prišli bodo iz Slovaške, Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine in Slovenije z 88 tekmovalkami in tekmovalci. Turnir se izvaja v počastitev mednarodnega dneva invalidov in dan MO Kranj, 3. december in rojstva našega velikega pesnika Franceta Prešerna. Istočasno pa poteka tudi tekmovanje za 5. memorial Borisa Žukeviča v kat.B2.

:: Rezultati Rjeka
:: Rezultati 1. kolo državne lige

 

Print Friendly, PDF & Email