Strelska reprezentanca se je konec januarja udeležila prvega od treh letošnjih IPC svetovnih pokalov v streljanju, ki je bil prvič organiziran v Združenih arabskih emiratih, v mestu Al Ain.

131021_strelci_01

Tekmovanja se je udeležila  tradicionalna postavi, ki bo nastopila tudi na letošnjih Paraolimpijskih igrah v Riu: Pinter FrancTiršek Gorazd Franček Pavlin Damjan, Veselka Pevec in trenerja Polona Sladič in Aleš Kosmač.

Vzdrževati tekmovalni ritem

“Po napornih potovanjih jeseni 2015 v ZDA in Avstralijo, je bilo tokratno potovanje prijaznejše. Let z letališča Benetke ni zahteval prestopanja, hkrati pa je trajal samo 6 ur. Organizatorji so se zelo potrudili in odlično organizirali tekmovanje, ki so se ga udeležili strelci iz 27-ih držav. Za naše strelce je bilo tekmovanje pomembno zlasti z vidika vzdrževanja nekega tekmovalnega ritma, saj je do septembrskih paraolimpijskih iger še veliko časa in malo tekmovanj,” je uvodoma povedala Sladičeva.

“Glede na nekatere objektivne okoliščine pri strelcih, so nastopili dobro. Zlasti je ponovno zablestel Gorazd F. Tiršek, ki se je z osebnima rekordoma v obeh disciplinah uvrstil tudi v oba finala in sicer enkrat s prvim in enkrat z drugim rezultatom kvalifikacij. V finalu R4 je osvojil 6. mesto, medtem ko je v finalu R5 z odličnim finalom zasedel 2. mesto in s tem svojo prvo medaljo v tej disciplini na svetovnih pokalih.  S svojima odličnima rezultatoma je bistveno prispeval tudi k obema ekipnima medaljama – dvakrat srebrna je bila ekipa Pevec, Pavlin Tiršek.  Veselki Pevec se je kljub težavam z očmi, ki jo tarejo, uspelo uvrstiti v finale R4 in osvojiti 7. mesto. Damjanu Pavlinu je finale v R5 ušlo za 0,2 kroga. Franc Pinter se je v obeh svojih močnejših disciplinah (od štirih, v katerih nastopa) uvrstil v finale. Z zračno puško je osvojil končno 4., z MK puško pa 5. mesto. Reprezentanca bo sedaj do spomladanskih tekmovanj normalno trenirala, potem pa se bo že začel sklepni del priprav na Rio,” še povedo v našem taboru.

Print Friendly, PDF & Email