Sinoči so v Mestni občini Celje razglasili najboljše športnice, športnike in ekipe v občini za leto 2015. Nagrade so prejeli tudi športniki invalidi.

2601_kosarkaji_cerar_00

Celjski košarkarji z olimpionikom Mirom Cerarjem (foto: Gregor Katič)

Showdown in kegljanje

Iz Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Celje je bila nagrajena Marija Fras za 2. mesto posamezno ter 3. mesto v kombinaciji v kegljanju za slepe in slabovidne na svetovnem prvenstvu na Hrvaškem. Sanja Kos je dobila priznanje za naslov državne prvakinje showdown. Nagradili so tudi Jakoba Voduška za 2. mesto (ekipno) na svetovnem prvenstvu v kegljanju za slepe in slabovidne na Hrvaškem.

Peter Zidar je dobil priznanje za naslov državnega prvaka in prvo mesto ekipno na tekmovanju TOP 12 na Švedskem. Na prireditvi so se spomnili tudi njegovega trenerja Gregorja Habjana. Poleg Habjana so bili nagrajeni še trenerji Polona Sladič (trenerka Društva paraplegikov Jugozahodne Štajerske) in Silva Flajšman (trenerka Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Celje).

Tiršek in košarkarji

Franček Gorazd Tiršek je nase opozoril na tekmi svetovnega pokala v Osijeku, kjer je osvojil 1. mesto in postavil nov evropski rekord. Košarkarji Društva paraplegikov Jugozahodne Štajerske v postavi Aleš Povše, Mičo Ostojič, David Slaček, Rudolf Centrih, Enis Musič, Vinko Hren, Boris Hebar, Mitja Breg, Simon Gračnar pa so postali državni košarkarski prvaki.

Tudi v imenu ZSIS-POK vsem iskrene čestitke!

Print Friendly, PDF & Email