Danes je v Lignano odpotovala reprezentanca hokeja na električnih vozičkih, ki bo do 28. februarja nastopala na mednarodnem turnirju. Poleg naše izbrane vrste bodo igrali še Danci, Italijani, Finci, Nizozemci in Švicarji.

1002_sl_00

Za Slovenijo bodo igrali Marjan Mežnar, Gregor Jerič, Matjaž Bartol, Klemen Dimnik, Tilen Ribnikar in Jakob Škantelj ter vratarja Gregor Žargaj in Oliver Jangelov, ekipo pa vodi selektor Damir Bakonić.

„Na turnirju igramo z najmočnejšimi evropskimi reprezentancami, ki bodo izkoristile ta turnir za priprave na evropsko prvenstvo (11.-18.7.2016 Madrid, Španija), na katerega pa Slovenija žal ni uvrščena. Kar pa ne pomeni, da ne gremo tja s ciljem po najboljšem možnem rezultatu. Proti vsaki od teh reprezentanc bomo igrali po svojih najboljših zmožnostih. Zavedamo se svojega manjka v opremi (doseganje maksimalne hitrosti vozičkov), kar pa bomo poskušali nadomestiti s primerno taktično pripravo. Pred odhodom na turnir smo opravili skupna treninga, kjer smo vadili predvsem določene taktične zamisli,“ je še povedal Bakonić.

 

Print Friendly, PDF & Email