Slovenska ženska reprezentanca v odbojki sede ostaja brez nastopa na paroalimpijskih igrah v Riu. Varovanke selektorja Simona Božiča niso bile kos konkurenci na svetovnem pokalu na Kitajskem v mestu Anji. Na igre potujejo Rusinje, ki so v odločilni tekmi s 3:0 ugnale Nizozemke. Poleg Rusije bo Evropo v Riu zastopala še Ukrajina. Za paraolimpijske medalje se bodo udarile še vrste ZDA, Kanade, Brazilije, Irana, Kitajske in Ruande.

1211_odbojka_03Slovenija na svetovnem pokalu:

Slovenija – Italija 3:0
Slovenija – Nizozemska 0:3
Slovenija – Rusija 0:3
Slovenija – Japonska 1:3
Slovenija – Egipt 3:0

„Po porazu proti Rusiji in Nizozemski smo izgubili vse možnosti za uvrstitev na paraolimpijske igre. Poraza sta vplivala na nas proti Japonski, ki nas je premagala prvič po devetih letih. Proti Egiptu smo pokazali boljšo igro in suvereno zmagali,“ je povedal selektor Božič.

„Pa saj smo bili tretji na zadnjih dveh evropskih prvenstvih – zadnje je bilo novembra lani. Vse punce si zaslužijo vse pohvale za ves trud in vsa odrekanja, ki jih le redko kdo opazi. Res se nismo uvrstili na paraolimpijske igre, smo pa v zadnjem štiriletnem ciklu prinesli domov dve medalji z evropskih prvenstev. In tako tudi končali to obdobje, ki ga lahko ocenimo kot zelo uspešnega…. Naslednje igre za nas bodo v Tokiu leta 2020,“ še dodajo v našem taboru.

 

Print Friendly, PDF & Email