Osnovna šola Vuzenica je gostila paroalimpijski šolski dan, kjer so učenke in učenci spoznavali paraolimpijske igre, šport invalidov, prisluhnili so zgodbi odbojkarja sede Matjaža Majdiča, za konec pa so med 11. in 12. uro igrali tudi curling, ki je med invalidi sila priljubljena športna panoga.

Uživali so

„Pred tako veliko publiko otrok še nismo predstavljali naše športne panoge. Verjamem, da so otroci uživali, bili so zelo aktivni,“ sta bila navdušena curling reprezentant Robert Žerovnik in selektor Gregor Verbinc.

„Med vadbo sem opazovala otroke in videla, da so zelo uživali, z veseljem so prisluhnili življenjski zgodbi odbojkarja, prav tako pa pravljici o zmaju z enim krilom, ki je šel na svetovno nogometno prvenstvo. Veseli smo, ker smo gostili ta dan,“ je po koncu dogodka povedala Ines Planinšič, učiteljica razrednega pouka na OŠ Vuzenica ter koordinatorka projekta Korak k sončku.

Avdio izjave po dogodku v Vuzenici:

Pesmi, spisi in risbe

Na šoli so se na paraolimpijski šolski dan tudi temeljito pripravili, pripravili so obsežno likovno razstavo, na temu športa invalidov pa je nastalo precej pesmi in razmišljanj. Paraolimpijski šolski dan je izvedla ekipa Zveze za šport Slovenije Paraolimpijski komite, ki želi s takimi dogodki pripomoči k ozaveščanju o drugačnosti, hkrati pa sporočiti, da so ovire v glavi. Prihodnji mesec bo ekipa ZSIS-POK obiskala OŠ Toneta Pavčka v Mirni Peči.

Naš projekt podpira Zavarovalnica Triglav, pridružil pa se nam je tudi Zdravko Lidl Slovenija

 

Print Friendly, PDF & Email