V Laškem se je popoldan sklenilo tekmovanje v posamični konkurenci. Pet zlatih medalj na 13. Odprtem prvenstvu Slovenije Thermana Laško gre na Kitajsko. Večina favoritov pa je štiri mesece pred paraolimpijskimi igrami v Riu potrdila dobro pripravljenost. Popoldan so se v Laškem začeli ekipni obračuni.

Kancler Lukezic

Slovo Kanclerja

Domači gledalci so že zjutraj zaploskali Primožu Kanclerju, ki je prišel med 16 najboljših v svoji skupini, potem pa se poslovil po porazu proti Thomasu Brüchleju.

Po zlato

Zbrani so pozdravili zmago Hrvatice Sandre Paović, ki že tri leta ne pozna poraza. „Rada se vračam v Laško, ta dvorana mi odgovarja. Vesela sem zmage. V Rio pa odhajam po zlato medaljo,“ je povedala Hrvatica.

Suverena Skandinavka

Dobro formo je potrdila tudi Švedinja Anna-Carin Ahlquistova, ki je v četrtfinalu in polfinalu opravila s reprezentantkama Kitajske. Suverena je bila tudi Nizozemka Kelly Van Zon.

V moški konkurenci je Nemec Thomas Schmidberger porazil Kitajca Fenga, Britanec Willam John Bayley pa je na poti do zlata porazil številke 4, 3 in 2 s svetovne lestvice.

V ženski konkurenci so prvakinje postale Poljakinja Dorota Buclaw (Ž1), Italijanka Giada Rossi (Ž2), Švedinja Anna-Carin Ahlquist (Ž3), Srbkinja Nada Matić (Ž4), Kitajka Bian Zhang (Ž5), Sandra Paović (Ž6), Nizozemka Kelly Van Zon (Ž7), Kitajka Jingdian Mao (Ž8), Kitajka Li Na Lei (Ž9), Kitajka Qian Yang (Ž10), Ukrajinka Natalya Kosmina (Ž11).

V moški konkurenci so se veselili Britanec Robert Davies (M1), Francoz Fabien Lamirault (M2), Nemec Thomas Schmidberger (M3), Turek Nessim Turan (M4), Kitajec Ningning Cao (M5), Španec Alvaro Valera (M6), Britanec Willam John Bayley (M7), Ukrajinec Viktor Didukh (M8), Belgijec Laurens Devos (M9), Francoz Mateo Boheas (M10) in Francoz Lucas Edouard (M11).

Brez slovenske zmage

V ekipnih tekmah je bil kitajski dvojec premočan za naš par Lukežič – Kancler. Poražena sta teren zapustila tudi Ljubiša Gajič in Ivan Lisac, podobno se je godilo tudi Barbari Meglič in Andreji Dolinar.

Damijan Lazar, selektor Slovenije, ocenjuje nastope slovenskih dvojic:

Ekipni boji, 1. krog, 5.5.

Primož Kancler, Bojan Lukežič – Panfeng Feng, Ping Zhao 0:3 (-2. -6, -4) (0:1)
Kancler – Feng 0:3 (-9, -5, -9) (0:2)

Ljubiša Gajič, Ivan Lisac (SLO) -Welder Knaf, David Andrade De Freitas (BRA) 0:3 (-7,-4,-4) (0:1)
Gajič – Knaf 0:3 (-4,-6,-4) (0:2)

Barbara Meglič, Andreja Dolinar (SLO) – Hatice Duman, Nergiz Altintas (TUR) 1:3 (5, -3, -7, -6) (0:1)
Meglič – Duman 0:3 (-8,-5,-2) (0:2)

Luka Trtnik (SLO), Vladimir Anikanov (RUS) – Israel Stroh, Paulo Sergio Salmin Filho (BRA) 0:3 (-7,-3,-9) (0:1)
Anikanov – Stroh 3:2 (-2,11,4,-2,2) (1:1)
Trtnik – Salmin Filho 0:3 (-2,-6,–9) 0:3 (1:2)

Medijska pokritost

Tudi danes smo imeli na obisku novinarske ekipe, ki namenjajo pozornost dogajanju v Laškem. Novinarka Večera je opravila pogovor s predsednikom ZSIS-POK Damijanom Lazarjem, ekipa Zveze za šport Slovenije Paraolimpijski komite pa je nadaljevala s snemanjem dokumentarnega filma o turnirju.

Print Friendly, PDF & Email