Na Portugalskem, kjer poteka evropsko prvenstvo v plavanju, bo jutri v bazenu tudi naš as Darko Đurić. Ob 20.31 bo plaval za medaljo na 200m prosto. V soboto pa ga dopoldan (11.46) čaka še nastop na 50m prosto.

Darko ?uri?, Slovenian paralympic swimmer during Media day of the National Paralympic Committee (NPC) of Slovenia, on April 26, 2016 in Olympic pool Radovljica, Slovenia. Photo by Vid Ponikvar / Sportida

Rezerve so

„Pregledal sem potek plavanja. Na 100m prosto imava še nekaj rezerve v prvih 25m, ker potrebuje kar nekaj metrov, da pride do pravega zavesljaja in ritma plavanja. Naslednja izboljšava je možna pri obratu, prav tako je nekaj rezerve še pri prihodu v cilj. Zadnji 50m bi lahko plaval hitreje, saj je bil sekundo počasnejši kot zmagovalec,“ se je trener Alen Kramar še enkrat dotaknil nastopa na 100m prosto, kjer je Darko postal evropski podprvak. Po Kramarjevem mnenju ima Darko vsaj še tri sekunde rezerve.

S tretjima časoma

„V sredo in četrtek so treningi namenjeni pripravi na petkov in sobotni nastop. Tako na 200m kot na 50m prosto ima Darko tretji rezultat v tej sezoni. Pustimo se presenetiti,“ še doda Kramar ob javljanju s Portugalske.

Evropsko prvenstvo lahko spremljate v živo na spodnji povezavi:

:: EP v plavanju

Print Friendly, PDF & Email