Slovenska strelska reprezentanca je odpotovala v Nemčijo. Hannover bo med 8. in 15. majem gostil tekmo svetovnega pokala. Nastopil bo tudi slovenski kvartet. Franček Gorazd Tiršek in Franc Pinter kažeta kar stabilno formo, medtem ko ima Veselka Pevec težave z očmi in zato ne more najti prave forme, pri Damjanu Pavlinu pa smo morali zaradi določenih težav spremeniti strelski položaj, na katerega se mora še navaditi, zato bo zanj tekma v Hannovru bolj test, kako položaj funkcionira na tekmi,“ pove trenerka Polona Sladič, ki je zaradi službenih obveznosti ostala v Sloveniji, ekipo spremlja Aleš Kosmač.

131021_strelci_01

Zadnja pred Riom

„Tekma v Hannovru je zadnja mednarodna tekma pred Riom. Ravnokar na Poljskem poteka svetovni pokal, ki se ga žal naši strelci ne udeležujejo. Po Hannovru bomo skušali vzdrževati formo s treningi doma in na skupnih pripravah, kar bo seveda zelo težko, saj štiri mesece napornih treningov brez tekmovanj ni enostavno,“ pove Sladičeva.

Težave z očmi

Tekmovanje v Hannovru bo pomembno še iz enega razloga: v zadnjem času imajo vsi strelci težave z očmi in ob pomanjkanju domačih strokovnjakov za strelsko optiko, bo tekma v Hannovru ključna, saj na tamkajšnjem strelišču deluje eden največjih specialistov za vid strelcev.

„Zato upamo, da nam bo njegovo znanje pomagalo odpraviti tudi te težave in da bosta zlasti Pevčeva in Pavlin lahko našla staro pripravljenost.  Tekmovanje v Hannovru se bo izkoristilo tudi za zadnji servis orožja pred Riom,“ še izvemo.

:: Tekma svetovnega pokala Hannover Maj 2016

Print Friendly, PDF & Email