Darko Đurić je svojem tretjem nastopu na tokratnem evropskem prvenstvu v plavanju prišel do druge medalje. Srebru s 100m prosto je dodal še bron na 200m prosto.

Evropski prvak je postal Rus Roman Zhdanov, srebro je osvojil Francoz David Smetanine. Darko je prišel v cilj z rezultatom 3:08,38.

Novinarska konferenca

Danes bo Darko plaval dopoldan še na 50m prosto, v Slovenijo pa se vrača v noči na ponedeljek. V torek pa bo medalje pokazal na posebni novinarski konferenci, kjer bo skupaj s trenerjem Alenom Kramarjem tudi strnil vtise po tekmovanju.

Alen Kramar, trener Darka Đurića:
„Darko je celo kontroliral tekmece, prvih 100m je obrnil z rezultatom 1:30, nato pa tretjih 50m odplaval tako, kot sva se dogovorila pred štartom. V zadnjem delu je samo še potrdil super rezultat. Do srebrne medalje sta ga ločila še dva metra. Z rezultatom in samim plavanjem sem zelo zadovoljen. Do Ria pa je še dovolj časa za izboljšave!“

Darko Đurić:
„Te medalje sem zelo vesel, še bolj pa rezultata 3.0,38, ki je pokazatelj, da s trenerjem Alenom Kramarjem res dobro delava. To je tudi zelo lepa popotnica za nadaljevanje priprav na Rio 2016.“

Print Friendly, PDF & Email