Nemški Duisburg gosti svetovno prvenstvo v parakajakaštvu, kjer slovenske barve brani Dejan Fabčič. Danes ob 14.30 bo veslal v kvalifikacijah na 200 metrov, v sredo je na sporedu polfinale, v četrtek pa še finale.

1605_fabcic_00

Dobre priprave

„Letos pozimi smo res trdo trenirali in zato cilji ostajajo enaki, to je dobra uvrstitev in potrditev norme na svetovnem prvenstvu, kjer pričakujem uvrstitev v finale. Na junijskem evropskem prvenstvu v Moskvi pa načrtujem napad na medaljo. Nato nam ostanejo skoraj trije mesec, da se v miru pripravimo na vrhunec sezone v Riu de Janeiru,“ napoveduje Fabčič, ki bi po prvotnem scenariju moral v Nemčiji loviti paraolimpijsko kvoto, ki pa jo je dobil pred tedni.

:: Prispevek o Dejanu Fabčiču na TV Slovenija

2008 v Pekingu

Portoriški parakajakaš Eddie Montanez je bil na svetovnem prvenstvu v Milanu diskvalificiran, Fabčič pa prva rezerva. Čeprav je Fabčič lani na svetovnem prvenstvu zasedel 7. mesto, je bilo po prej opisanem scenariju dovolj za Rio. Fabčič bo septembra že drugič nastopil na paraolimpijskih igrah – leta 2008 je bil plavalec v Pekingu.

:: Spletni prenos tekmovanj s SP v Duisburgu

:: Uradna spletna stran SP v Duisburgu

Print Friendly, PDF & Email