V Belgiji se je s cestno dirko na 85 kilometrov končala tekma svetovnega pokala. Za konec je David Kuster zasedel 13. mesto v kategoriji C4 (nastopilo 18 tekmovalcev). Bilo je veliko odstopov zaradi padcev, ki so bili na mokrih cestah s tlakovci pogosti.

Pozitivna ocena

„S tem nastopom so slovenski parakolesarji tudi zaključili tekmovanje v Belgiji, kjer se je zbrala svetovna elita. Z nastopom smo zadovoljni, saj se je kljub zelo zahtevnim razmeram, progi in padcem za naše športnike končal brez poškodb ter dvema uvrstitvama med deseterico! 314 nastopajočih športnikov iz 36 držav je podatek, ki se ga ne sramuje niti svetovno prvenstvo. A parakolesarstvo se razvija tako bliskovito, da organizatorji komaj sledijo; samo na tekmi v Oostendu je na klasifikacijo prišlo več kot 100 novih športnikov!“ je po koncu tekmovanja povedal glavni trener Aleksej Dolinšek, ki je v Belgiji opravljal tudi šolanje za klasifikatorja.

Reprezentanco naslednje tekmovanje čaka v juliju, ko nastopimo v slovaški Vratni, na tekmi evropskega pokala.

Dvakrat 9.

Spomnimo:
Do točk je z 9. mestom na kronometru v kategoriji H3 prišla Anka Vesel, Primož Jeralič je bil v kategoriji H5 11., David Kuster je v C4 pristal na 18. mestu. V cestni dirki je Jeralič zasedel 9. mesto, Veselova je bila po padcu 11.

Print Friendly, PDF & Email