Začenja se Mednarodni teden gibanja, ki je pomemben tudi za populacijo invalidov. Tokrat bodo na svoj račun prišli v sklopu vsem slovenske akcije v desetih slovenskih krajih, kjer bodo predstavili program Zdrava vadba. Teklo in migalo se je že v Trbovljah, v Radovljici in Tolminu, do nedelje sledijo vsak dan od 16. ure naprej Škofja Loka, Ptuj, Ljutomer, Ravne na Koroškem, Koper, Trebnje in Ljubljana.

2005_wings_for_life_00
Združili moči

Moči so združili Športno humanitarno društvo Vztrajaj, Never give up, ob podpori Športne unije Slovenije v Mednarodnem tednu gibanja organizira humanitarno akcijo 10 krogov za 10 nasmehov ter Zveza za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite. Letos je poseben poudarek namenjen prav vključevanju oseb z invalidnostjo v športne aktivnosti. Na omenjenem dogodku se predstavlja projekt »Aktivni, zdravi in zadovoljni« ki je sofinanciran s strani Norveškega finančnega mehanizma. Gre za projekt integracije invalidov v šport in športne organizacije z namenom zmanjševanja neenakosti v zdravju.

Popolna vključenost

»Ustvariti želimo tudi ugodno okolje za razvoj športa invalidov v Sloveniji, vključevanje oseb z invalidnostjo v športne aktivnosti ter razvoj množičnega in vrhunskega športa invalidov, kar je del projekta Total Inclusion. Prizadevamo si, da organizatorji rekreativne športne dogodke in aktivnosti načrtujejo z mislijo, da se bodo v le-te lahko vključili ljudje s posebnimi potrebami in invalidne osebe. S projektom Total Inclusion želimo v času Mednarodnega tedna gibanja povezati prav vse,« povedo na Športni uniji. »Prepričan sem, da bo udeležba množična. Invalidi imamo radi šport, pomaga nam. Čeprav nisem več vrhunski smučar, še vedno uživam na strmini, ker me to sprošča,« pristavi koordinator projekta AZZ Gal Jakič. K sodelovanju so povabili tudi Nacionalni inštitut za javno zdravje, zdravstvene domove, občine in športna društva. Z željo, da v gibanje spravijo lokalne skupnosti in čim več tistih, ki sicer niso telesno dejavni, ne glede na starost, spol, telesne omejitve in športna predznanja. Migajmo!

AZZ-A4-header

Print Friendly, PDF & Email