Paraolimpijske iger pomenijo zagotovo vrhunec v karieri posameznih športnic in športnikov, katerih treningi se po intenzivnosti, količini in izvedbi lahko primerjavo s športniki ne invalidi.

koda ??? predsednik Damijan Lazar, gen. sekretarka Špela Rozman, dva predstavnika Lidl Slovenija, štirje športniki (Lena Gabršček, Darko Đurić, Alen Kobilica, Primož Jeralič) Avstrija Trend Hotel, Ljubljana Foto: Nebojša Tejić/STA

Promocija v lokalnem okolju

Letošnje paraolimpijske igre med 7. in 18. septembrom gosti brazilski Rio de Janeiro. Obdobje pred igrami bi radi na Zvezi za šport invalidov Paraolimpijski komite izkoristili za dodatno promocijo športa invalidov, v prvi vrsti športnikov, ob podpori pokroviteljev, sponzorjev in predvsem celotnega okolja, v katerem bivajo. Vsa ta pomoč je neprecenljiva in se odraža tudi na uspehu posameznega športnika. Zato smo začeli z akcijo Treniraj z.

V prostorih Društva paraplegikov Dolenjske, Bele Krajine in Posavja

Tokrat se nam danes, 26. maja, ob 10.30 naprej, predstavil parakolesar Primož Jeralič. Pričakujemo vas v Novem mestu, v prostorih Društva paraplegikov Dolenjske, Bele Krajine in Posavja (naslov: Šegova 119, Novo mesto; streljaj od Športne dvorane Leona Štuklja).

Trening in osebna zgodba

Po predstavitvi dosežkov društva bo Primož opravil del treninga, predstavil bo svoje aktivnosti v povezavi z zbiranjem sredstev za novo kolo, ki ga rabi po prometni nesreči pred mesecem dni.

Uspešna akcija v Radovljici

Pretekli mesec smo opravili prvo poglavje akcije Treniraj z. Bili smo v Radovljici, kjer smo se družili z Darkom Đurićem in njegovim trenerjem Alenom Kramarjem. V mesecu juniju bomo trenirali s strelsko reprezentanco ter atletskim dvojcem Henrik Plank&Jana Führer.

Print Friendly, PDF & Email