Portorož bo od jutri pa do 13. julija gost evropskega prvenstva za gluhe v članski in mladinski konkurenci. Na 13. prvenstvu Stare celine bo sodelovalo več kot 60 udeležencev. Slovenske barve brani 20-letni Marino Kegl!

2305_kegl_marino

Izjemna konkurenca

„Pripravljen sem zelo dobro. Fizično, tehnično, taktično in psihološko!“ pove Marino pred začetkom tekmovanje v tem slovenskem turističnem biseru. „Ne vem, če imam kake pluse. Treba je vedeti, da sodeluje prvih 14 tekmovalcev s svetovne lestvice. Torej so tu najboljši na svetu. Poleg tega pa ni nezanemarljivo, da sem med temi svetovnimi asi jaz edini popolnoma gluh. Domači teren ni prednost, bolj bi rekel, da pritisk,“ nadaljuje Marino.

Poškodba prekrižala plane

„Tudi sam si želim dobre uvrstitve in, predvsem, odlične igre, kar pa bo zelo težko, ker bom, na žalost, nastopil poškodovan. Imam vneto narastišče tetive v zapestju leve roke. Do poškodbe je prišlo v petek na treningu. Hodim na terapije in vse, kar sodi zraven. Upam, da mi bo zapestje zdržalo,“ opiše svoje težave Kegl, ki pa se ne predaja!

Podpora s tribun

Marino je letos odigral 14 uradnih tekem med slišečimi, po sedem zmag in porazov je zbral. „Dobra podpora s tribun je zelo pomembna. Upam, da jih bo veliko navijalo zame. Jaz bom dal od sebe vse, kar zmorem in znam,“ je dodal Marino, ki mu na tem mestu želimo vse dobro!

:: Uradna spletna stran tekmovanja

:: Videoprenos tekmovanja

Tekmovanje finančno podpirajo Zveza društev gluhih in naglušnih Slovenije, Fundacija za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij in Zveza za šport invalidov Slovenije-Paraolimpijski komite. Zbrane pa bo poleg domačega župana Petra Bossmana nagovoril tudi predsednik ZSIS-POK Damijan Lazar.

Print Friendly, PDF & Email