Jana Führer je na evropskem prvenstvu v italijanskem Grossetu z osebnim rekordom 401 centimeter zasedla 5. mesto v skoku v daljino. Evropska prvakinja je z daljavo 459 centimetrov postala Švedinja Viktoria Karlsson. Srebrna je bila Finka Ronja Oja (432 cm), bronasta pa domačinka Italijanka Arjola Dedaj (425 cm), četrto mesto je pripadlo še eni Skandinavki Finki Elisi Montonen (412 cm).

1206_plank_fuhrer_00

Up na Rio še živi

Jana je popravila svoj osebni rekord za 11 centimetrov, v Italiji pa je dvakrat pristala pri štirih metrih ali več (400 cm in 401 cm). Za paraolimpijsko normo bi morala skočiti 410 centimetrov. Kljub temu upov za nastop ni konec, čeprav ima le B normo. Zveza za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite bo skušala s pomočjo bipartitne pogodbe izbojevati mesto v paraolimpijsk odpravi.

Trenerjeva ocena

„Dobro je bilo glede na vse, kar se je dogajalo v zadnjem času. Nekaj centimetrov je zmanjkalo. Pozna se, da je zaradi pljučnice izgubila na moči in hitrosti. Sicer bi šlo z lahkoto prek norme za Rio,“ je Janin nastop ocenil trener Luka Cmok.

Print Friendly, PDF & Email