Mednarodni paraolimpijski komite je v četrtek pozno zvečer Zvezo za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite obvestil, da ji je za paraolimpijske igre v Riu dodelil eno kvoto za področje atletika moški. Ker smo imeli za to mesto dva kandidata z izpolnjeno normo (metalec diska Henrik Plank in slepi maratonec Sandi Novak), je o potniku na igre na seji odločala Komisija za tekmovalni šport pri Zvezi za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite.

Rio 2016

Odločitev komisije

Komisija se je sestala danes, v ponedeljek, in na podlagi argumentov soglasno odločila, da v delegacijo za Rio imenuje in potrjuje maratonca Sandija Novaka.

„Odločitev je padla, udeleženec in potnik na paraolimpijske igre v Riu je naš slepi maratonec Sandi Novak. Pri odločitvi smo primerjali rezultate obeh od leta 2006 naprej. Skozi proces primerjave se je tehtnica nagnila v korist Sandija Novaka. Odločitev je bila težka, odločali so argumenti, odločitev komisije pa je bila enotna,“ je dejal Damijan Lazar, predsednik Zveza za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite.

Osmerica v Rio

V Riu bo Slovenijo med 7. in 18. septembrom na 15. paraolimpijskih igrah zastopala osmerica – Veselka Pevec (strelstvo), Franček Gorazd Tiršek (strelstvo), Franc Pinter Ančo (strelstvo), Damjan Pavlin (strelstvo), Darko Đurić (plavanje), Sandi Novak (atletika), Dejan Fabčič (parakajak) in Primož Jeralič (kolesarstvo).

Vodja delegacije bo mag. Branko Mihorko.

Slovenska odprava potuje v Riu 31.8., v Slovenijo pa se prek Benetk vrača 21. septembra.

Print Friendly, PDF & Email