Slovenska člana parareprezentance še naprej kažeta dobro formo pred jesenskim svetovnim prvenstvom. Tokrat je tekma v obliki mastra potekala v Imstu, na čudoviti zunanji steni. Tekmovanje poteka po posebnih pravilih, kjer vsi tekmovalci v dveh dneh plezajo šest smeri, šteje pa se sešteta dosežena višina, zato je vsaka napaka hitro usodna.

Zdrs noge Gregorja Selaka je bil tako dovolj, da je tokrat domov prinesel srebrno kolajno kljub dobri pripravljenosti. Še posebej prvi dan pa je s plezanjem navdušila tudi Tanja Glušič, vendar žal v njeni kategoriji ni bilo drugih prijavljenih, tako da je bil master zgolj trening tekma za naprej.

„Kljub dokaj skromni udeležbi na steni, kjer bo čez mesec dni tudi članska tekma svetovnega pokala, je tudi ta master pokazal, koliko širine premore naš šport in kako nepotrebno se je komurkoli izgovarjati na omejitve. Vsi parašportniki so nam lahko v zgled glede na svojo moč volje in veselje do gibanja navzgor. Parareprezentanco podpirajo Plezalni center Ljubljana in Treking Šport,“ je po koncu tekmovanja zapisal trener Jurij Ravnik.

Print Friendly, PDF & Email