Odštevanje se nadaljuje. Tudi za slovensko paraolimpijsko reprezentanco, ki se je v petek zvečer med 21.00 in 22.30 pred kamerami TV Slovenije in mikrofoni Vala 202 tudi uradno predstavila širši slovenski javnosti. Prireditev na Titovem trgu v Kopru sta povezovala Andreja Okorn in Saša Jerkovič.

Zbrana osmerica

Naše barve so zastopali plavalec Darko Đurić, strelci Veselka PevecDamjan Pavlin,Franček Gorazd TiršekFranc Pinter Ančo, kolesar Primož Jeralič, maratonec Sandi Novak ter parakajakaš Dejan Fabčič. Zasedbo so spremljali vodja delegacije mag. Branko Mihorko, njegova namestnica Špela Rozman Dolenc ter predsednik ZSIS-POK Damijan Lazar.

Dobre želje

Našo delegacijo so uvodoma pozdravili in ji segli v roke predsednik republike Borut Pahor, ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič, generalni direktor direktorata za šport dr. Boro Štrumbelj ter predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Združenja športnih zvez Bogdan Gabrovec.

Čast za Nanija

„Menim, da je to primeren način, da se nas predstavi in da nas javnost spozna,“ je ob tem dejal Franček Gorazd Tiršek, ki odhaja na svoje druge igre. „To je velika čast zame,“ pa je komentiral slavnostno dejstvo, da bo tokrat na otvoritvi nosil slovensko zastavo.

Predstavitev v Kopru:

Prvič na igre odhajajo Veselka Pevec, Primož Jeralič in Sandi Novak. Sedmič bo sodeloval Franc Pinter Ančo. Dejan Fabčič bo na igrah drugič, a tokrat tudi v drugem športu. Leta 2008 v Pekingu je plaval, tokrat odhaja tja kot parakajakaš.

Foto: Matic Velej Klanjšek/Sportida

Print Friendly, PDF & Email