Paratriatlonec Alen Kobilica je v paru z Mitjo Morijem v kategoriji PT5 zasedel 4. mesto na svetovnem prvenstvu v Rotterdamu. Svetovni prvak je postal Američan Aaron Scheidies (1:06,08), drugi je bil Ukrajinec Vasil Zakervski (1:07,42), tretji pa Španec Hector Catala Laparra (1:07,42).

Alen Kobilica Mitja Mori

Kobilica in Mori sta za 750 m plavanja, 20,4 km kolesarjenja in pet kilometrov teka porabila uro, devet minut in 31 sekund.

Precej zdravstvenih težav

To je velik uspeh Alena, ki je imel v zadnjih dveh mesecih precej zdravstvenih težav. A je premagal tudi to in se vnovič zavihtel v sam svetovni vrh.

Preslišano in podcenjeno

„Bravo, Alen Kobilica! Uspeh, ki ga je dosegel na svetovnem prvenstvu v paratriatlonu v Rotterdamu, je odličen zaključek sezone, ki pa ga skoraj ne bi bilo, saj je se pred mesecem dni kazalo, da je za Alena konec sezone zaradi zdravstvenih težav. V svetu, kjer štejejo le medalje, je osvojeno 4. mesto na svetovnem prvenstvu zlahka preslišano in podcenjeno, a ekipa se zaveda velikega uspeha in truda, ki je bil potreben, da smo se vrnili na svetovni vrh. Želje o osvojitvi medalje na svetovnem prvenstvu tako ostajajo in naslednje leto je tekmovanje na identični progi zopet v Rotterdamu. Ne bomo jim ostali dolžni!“ je po koncu tekme povedal trener Grega Nahtigal, ki se je dotaknil tudi same tekme:

Po teku na 2. mestu

„Po plavalnem delu je Alen prišel v menjalni prostor kot drugi in hitro odšel na kolo. Kolesarska trasa pa je bil pravi “rodeo”, saj je bilo potrebno prevoziti štiri kroge, v katerih je bilo skupno cca. 100 zavojev, ki so bilo ostrejši od 100 stopinj, peljalo se je po asfaltu, granitnih kockah, čez železniške tire, po kolesarski cesti in navadni cesti. Zaradi ozke proge ni bilo moč narediti velike razlike na kolesu, kar smo pričakovali, a sta Alen in Mitja vseeno prišla na tekaški del kot druga. Na zadnjem delu smo pričakovali, da bodo slabovidni hitrejši in tako je tudi bilo, prehitela sta ga še dva in na koncu sta z Mitjo v cilj prišla kot 4. na svetu.“

Za vse rezultate letos je skrbela ekipa Alena Kobilice v sestavi: Mitja Mori (tekmovalni in trening spremljevalec), Anže Zagorec (trening spremljevalec), Miha Jurečič (trening spremljevalec), Aleksej Dolinšek (svetovalec in specialist za kolo) in Grega Nahtigal (vodja ekipe in trener).

Tudi lani četrti na svetu

Alen Kobilica je bil lani septembra z Mitjo Morijem 4. na svetovnem prvenstvu v Chicagu. Za tretjim mestom in Poljakom Lukaszom Wieteckijem sta zaostala za 42 sekund. Svetovni prvak je postal Američan Aaron Scheidies.

Na lanskem evropskem prvenstvu sta Kobilica in Mori zaostala le za Ukrajincem Vasilom Zakrevskjijem ter tako postala evropska podprvaka.

Foto: Nino Verdnik

Print Friendly, PDF & Email