Slovenski paratriatlonec Alen Kobilica bo danes s sotekmovalcem Mitjo Morijem v kategoriji PT5 nastopil na svetovnem prvenstvu v Rotterdamu. Ekipo spremlja trener Grega Nahitgal.

Prava forma

„Pripravljenost in počutje sta odlična, kar se čuti tudi v ekipi. Želimo si tekmovati in zato smo tukaj,“ so jasni v Alenovem taboru. Kobilica je imel na zadnjem evropskem prvenstvu maja letos v Lizboni nekaj zdravstvenih težav, zato niti ni nastopil.

Rabijo točke

„Po podrobnih zdravstvenih preiskavah in testiranjih Alena smo se naposled odločili, da odidemo na svetovno prvenstvo v Rotterdamu. Točke za skupni seštevek svetovnega pokala, ki bi jih ob odsotnosti izgubili, bi nas spravile iz deseterice najboljših na svetu, kar bi pomenilo, da naslednjo leto ne moremo tekmovati v elitnem razredu. Zato je to tekmovanje pomembno ne zgolj zaradi možnosti osvojitve medalje, ampak tudi za ohranitev pozicije znotraj osmerice najboljših na svetu,“ je povedal Nahtigal pred nastopom.

Tekma se začne danes ob 15.30.

:: Uradna spletna stran tekmovanja

Imajo načrt

„Konkurenca je tokrat popolna in pripravljena kot še nikoli. A imamo načrt in taktiko, kako jih premagati, tega se bomo držali. Prepričani smo v uspeh. Hvala vsem podpornikom, ki verjamejo v naše uspehe in nas podpirajo v težkih in veselih trenutkih,“ je še dodal Nahtigal.

Lani 2. in 4.

Spomnimo – Alen Kobilica je bil lani septembra z Mitjo Morijem 4. na svetovnem prvenstvu v Chicagu. Za tretjim mestom in Poljakom Lukaszom Wieteckijem zaostala za 42 sekund. Svetovni prvak je postal Američan Aaron Scheidies. Na lanskem evropskem prvenstvu pa sta Kobilica in Mori po 750 m plavanja, 20,4 km kolesarjenja in petih km teka zaostal le za Ukrajincem Vasilom Zakrevskjijem ter tako postala evropska podprvaka.

Print Friendly, PDF & Email