Olimpijske igre v Riu so končane, pozornost svetovne javnosti pa se bo usmerila na nov vrhunec, ki je pomemben za nas. Od 7. septembra naprej bo Rio de Janeiro gostil 15. poletne paraolimpijske igre, ki se bodo končale 18. septembra. Na njih bo sodelovala tudi Slovenija.

SLO, Olympic Games - Presentation of Slovenian Olympic Team for Rio 2016

Naša osmerica

Naše barve so zastopali plavalec Darko Đurić, strelci Veselka Pevec, Damjan Pavlin, Franček Gorazd Tiršek, Franc Pinter Ančo, kolesar Primož Jeralič, maratonec Sandi Novak ter parakajakaš Dejan Fabčič. Zasedbo bosta spremljala vodja delegacije mag. Branko Mihorko, njegova namestnica pa je Špela Rozman Dolenc.

Novinarska konferenca

Zato Vas na tem mestu vabimo, da se nam pridružite 31. avgusta ob 10.30 uri na sedežu Zavarovalnice Triglav na Verovškovi ulici 60. Na novinarski konferenci se bo predstavila slovenska delegacija, ki bo po uvodnem delu na voljo tudi za individualne pogovore in fotografiranje.

Ponosni podpornik

»Slovenske barve bo na Paraolimpiskih igrah v Riu zastopala odlična ekipa športnikov, ki v življenju ne vidijo ovir temveč le izzive. Z navdušenjem pristopajo k življenju in športu ter vedno znova dokazujejo moč življenjske volje, optimizma in predanosti. V Zavarovalnici Triglav zato kot generalni pokrovitelj ponosno podpiramo Zvezo za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite, ki bo športne junake v prostorih našega podjetja predstavila tudi širši slovenski javnosti,«
je ob tem priložnosti dejal Tadej Čoroli, člana uprave Zavarovalnice Triglav.

Zaslužimo pozornost

»Prav tako si želimo, da bodo naši športniki medijsko podprti tako kot drugi športniki neinvalidi. Zaslužijo si priložnost, da širša javnost vidi kakšne osebne meje premikajo in kakšne rezultate v športu dosegajo. S svojo osebnostjo in športnimi dosežki so upanje, ter navdih mladim invalidom,« pravi Damijan Lazar, predsednik Zveze za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite.

Slovenska reprezentanca bo proti Riu poletela 31.8. ob 15. uri z letališča Jože Pučnik Ljubljana.

Print Friendly, PDF & Email