Danes je v Rio de Janeiro na 15. paraolimpijske igre odpotoval tudi parakajakaš Dejan Fabčič, ki bo 14. septembra nastopil na razdalji 200 metrov kajak mirne vode.

Pozdrav predsednika

„Zelo sem srečen. Do zadnjega sem treniral, v miru sem spakiral in se poslovil od družine. Zdaj pa na pot,“ je na Letališču Jože Pučnik povedal Fabčič, ki mu je srečo na poti in progi v Riu zaželel tudi Damijan Lazar, predsednik Zveze za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite.

Dobro pripravljen

„Dobro smo vadili, imel sem kvalitetne pogoje. Čutim, da sem dobro pripravljen. Take občutke sem imel tudi pred igrami v Pekingu,“ je nadaljeval Fabčič. „Ne rečem, da bo medalja ali vrhunski rezultat, a potrudil se bom po najboljših močeh,“ je dodal pred vkrcanjem na letalo za Pariz, od tu pa v Rio de Janeiro.

Na pot je odšla tudi zdravnica dr. Helena Burger.

Predstavitveni bilten naše reprezentance:

Vesela kot Dejan

Prvič pa na igre odhaja Dejanova trenerka Nina Mozetič, ki je bila kot aktivna tekmovalka trikrat korak do preboja na igre, a ji ni uspelo. Danes je vesela in ponosna, kot bi bila sama v čolnu ne pa njen varovanec Dejan, ki mu je pri vadbi pomagal tudi Jernej Župančič Regent.

„Dejan bo dal vse od sebe. Za kaj bo to dovolj, ni odvisno le od njega,“ je dodala trenerka, ki bo skušala z Dejanom ohraniti formo, v prvih dneh pa bosta imela največ dela s čolnom. Identično plovilo, kot ga uporablja v Evropi, ga čaka tudi v Južni Ameriki.

Print Friendly, PDF & Email