Lidl Slovenija in Zveza za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite (ZŠIS-POK) sta včeraj, v sredo, 21.9.2016, pred Lidl poslovalnico na Rudniku v Ljubljani, pripravila slavnostni sprejem za slovenske paraolimpijce, ki so se vrnili iz Ria de Janeira. Udeleženci dogodka so imeli možnost pozdraviti paraolimpijske junake ob prihodu v domovino ter, ob glasbi in pogostitvi, proslaviti prejem paraolimpijskih medalj. Večer je gostil več kot 200 gostov ter predstavnike ključnih medijev.

Eminentni gostje

Večerni dogodek na ljubljanskem Rudniku je potekal v slavnostnem vzdušju in veselju ob prihodu paraolimpijcev v domovino, ki jih je v glasbenem slogu pozdravila godba Videm Dobrepolje. V uvodnem delu dogodka so goste nagovorili Jože Okoren, podpredsednik ZŠIS-POK in predsednika komisije za tekmovalni šport invalidov, Damijan Lazar, predsednik ZŠIS-POK in Martin Kokol, direktor skupnih služb podjetja Lidl Slovenija, dr. Boro Štrumbelj, generalni direktor Direktorata za šport, ter Predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije, Bogdan Gabrovec, za glasbeno kuliso dogodka pa sta poskrbela vsem dobro poznana Nina Pušlar in Zlatko. Med tistimi, ki sta prišla pozdraviti paraolimpijce, sta bila tudi župan občine Videm Dobrepolje Janez Pavlin ter dr. Simona Kustec Lipicer.

»Vesel in počaščen sem. V Riu sem navijal za naše, upal sem. Dvakrat smo prišli do medalje. Prvo in drugo mesto je v Riu zelo odmevalo, o nas so pisali in govorili. Prezadovoljni smo. Na tem mestu iskrene čestitke trenerki Poloni Sladič,« je dejal Damijan Lazar, predsednik Zveze za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite. »Prinašam pozdrave ministrice dr. Maje Makovec Brenčič, ki je pozorno spremljala vaše nastope in navijala za vas,« je nadaljeval dr. Boro Štrumbelj, ki je bil v preteklosti tudi trener naših tokratnih paraolimpijcev Darka Đurića in Dejana Fabčiča.

»Rezultat športnikov invalidov je dober pokazatelj, da je moč tudi s hendikepom doseči izjemne rezultate. Mojo osebno mnenje pa je, da precej bolj cenim kot pa rezultate neinvalidov. Vem, da mora invalid za vrhunski dosežek dati od sebe 150%, ne le 100%!« je zbrane pozdravil in pohvalil dr. Bogdan Gabrovec, predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije.

Pogum in navdih

Kot je ob pričetku dogodka povedal Martin Kokol, je Lidl Slovenija neizmerno ponosen na slehernega člana odprave, hkrati pa menimo, da je prihodnost za vse lahko samo še lepša in bolj navdihujoča. »Tako sodelovanje, kot tudi današnji sprejem, je dokaz, da Slovenija potrebuje pogum in navdih ter junake, ki bodo ta navdih poosebljali. Ne dvomim, da so to naši paraolimpijski športniki,« je poudaril Kokol.

Lidl Slovenija deluje v letu 2016 v znamenju navdiha, zato se v tem letu še posebej ciljno povezuje in sodeluje z organizacijami in posamezniki, ki jih navdihujejo. Prepoznali so navdihujoč trud športnic in športnikov invalidov, njihovih ekip in resno delo ZŠIS-POK in so ponosni, da so kot sponzor ZŠIS-POK lahko del izredne športne zgodbe.

Na dogodku sta bila posebne pozornosti deležna prejemnika paraolimpijskih medalj, Franček Gorazd Tiršek in Veselka Pevec, oba v streljanju z zračno puško stoje v disciplini R4 v kategoriji SH2. Slednja je prejem zlate medalje komentirala z naslednjimi besedami:

Pozabili na utrujenost

»Pot je bila dolga in naporna. Več kot 24 ur smo bili na poti. A z medaljo okoli vratu je bilo vse lažje. Dejansko z medaljo ni nič težko. Hvala pa na tem mestu vsem, ki ste se zbrali na Rudniku,« je dejala Pevčeva, ki je pristavila, da o igrah v Tokiu leta 2020 niti ne razmišlja. »Zdaj sem tu med vami, želim le uživati!«

»Ko sem prišel z ekipo na sprejem, sem bil utrujen. Zdaj pa ko vidim to navdušenje in veselje, me je ta utrujenost kar minila. Vesel sem, ker so nam pripravili tak sprejem,« je bil zbrane množice vesel Nani Tiršek.

Vsi člani slovenske odprave so slavili s prejemnikoma medalj, udeleženci dogodka pa so z navdušenjem sprejeli slehernega predstavnika naših paraolimpijcev.

Print Friendly, PDF & Email