Predsednik vlade dr. Miro Cerar in dr. Maja Makovec Brenčič, ministrica za izobraževanje, znanost in šport, sta v četrtek sprejela našo paraolimpijsko delegacijo.

sprejem-07

Čestitke naši ekipi

Ob tej priložnosti sta nagovorila vse zbrane in jim iskreno čestitala za dosežke na 15. paraolimpijskih igrah v Riu de Janeiru, ki so potekale med 7. in 18. septembrom. Slovenija se je domov vrnila z dvema medaljama.

“Neizmerna energija, vztrajnost in predanost, s katero je mogoče doseči vse in še več,” je ob tem dejal predsednik vlade.

Ob tej priložnosti so svoje nagrade prejeli dobitnika medalj Veselka Pevec in Franček Gorazd Tiršek ter njuna trenerka Polona Sladič.

„Predsednik vlade in ministrica sta zelo prijazni in prijetni osebi. Hvaležni smo za ta sprejem, lepo je bilo,“ je ob tem dejala Veselka Pevec, aktualna paraolimpijska prvakinja z zračno puško stoje v disciplini R4 v kategoriji SH2.

:: Video – Veselka Pevec

Prav Pevčeva se je v imenu celotne paraolimpijske odprave zahvalila za pozornost, ki s(m)o jo bili deležni v minulih mesecih, predsednik vlade in ministrica sta prejela tudi priložnostni pozornosti.

Foto: Vlada Republike Slovenije

Print Friendly, PDF & Email