Športne znamke z največjo vrednostjo z vidika javnosti v Sloveniji so šestič zapored, skupno pa že sedmič v desetletju akcije, alpska smučarka Tina Maze, tretjič je nagrado na konferenci o športnem marketingu SPORTO v Portorožu prejel smučarski skakalec Peter Prevc in petič nogometni klub Maribor.

Na svoj račun je prišel tudi šport invalidov.

sporto-nagrada

Regionalno

V raziskavi Inštituta za raziskovanje trga in medijev Mediana so športne znamke na Hrvaškem postali atletinja Sandra Perković, nogometaš Luka Modrić ter hokejski klub Medveščak Zagreb. Tako Perkovićeva kot Medveščak se uvrščata med najbolj priljubljene športne subjekte že četrto leto zapored, medtem ko je Modrić, po Mariu Mandžukiću in Marinu Čiliću, nagrado prejel drugič.

V Srbiji med športniki na vrhu ostaja teniški igralec Novak Đoković, drugič je naziv prejela atletinja Ivana Španović. Med športnimi klubi v Srbiji je prišlo do edine spremembe v regiji, košarkarji Crvene zvezde so si lani prvo mesto delili, letos pa so na vrhu sami. Vsem nagrajenim športnicam, športnikom in športnim klubom je skupno, da veljajo kot najbolj priljubljeni, prepoznani ter marketinško in športno uspešni.

Lidl Slovenija in ZSIS-POK

Društvo za marketing Slovenije je že petič nagradilo najboljše regionalne primere dobre prakse na področju sponzorstev in marketinga v športu. Zmagovalec v kategoriji najboljše športno sponzorstvo je Skupaj v bitki, ki sta ga pripravila Lidl Slovenija in Zveza za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite, kjer je mednarodna žirija ob drugem dodano vrednost videla v dvigovanju ozaveščenosti o športnikih invalidih.

Olimpijski komite Slovenije je bil zmagovalec v kategoriji najboljše komuniciranje športnih subjektov za olimpijske igre Rio de Janeiro, v kategoriji najboljše digitalno komuniciranje pa sta za akcijo Prijavi se – pomembno je sodelovati, nagrado prejela Jaffa Crvenka in Olimpijski komite Srbije.

Print Friendly, PDF & Email