V soboto 19.11.2016 smo uspešno zaključili sedmo sezono boccie-balinanja za osebe z invalidnostjo. V Kamniku (telovadnica CIRIUS Kamnik) je potekalo državno tekmovanje v organizaciji ZŠIS-POK, na katerem se je med seboj po kategorijah pomerilo sedemnajst klasificiranih, štirje neklasificirani tekmovalci ter štiri ekipe, ki so dosegli najvišje število točk na dveh ligaških tekmovanjih za posameznike in enem za ekipe.

Med klasificiranimi tekmovalci se je v kategoriji BC1 najbolj izkazal in dosegel prvo mesto Boris Šmigoc (Zveza Sonček), v kategoriji BC2, je zlato medaljo odnesela Natalie Finkšt iz (Obalnega društva za cerebralno pralizo), srebro je pripadalo Boranu Poredošu (Pomursko društvo za cerebralno paralizo), bron pa si je priigral Fabio Rizzi (Obalno društvo za cerebralno paralizo).
V kategoriji BC3, kjer igralci igrajo z rampo oz. prilagojenim žlebom in astistentom, je prvo mesto dosegela Nika Škof (Cirius Kamnik), drugo mesto je dosegel Zikret Hirkić (Cirius Kamnik), tretje mesto pa Ana Mandelj ( Cirius Kamnik).
V kategoriji BC4, se je zopet kot najboljši izkazal Matjaž Bartol iz društva Panta Rei, ter tako potrdil svojo prevlado, saj je zmagal na obeh ligaških tekmovanjih. Srebrno medaljo je v Ljubljano odnesel Jakob Škantelj (Društvo paraplegikov Ljubljana), bronasto pa si je priigral Niko Čižek član društva Panta Rei.
V kategoriji BC5, ki je letos nova kategorija v tekmovalnem sistemu boccie je zlato medaljo osvojil Sanel Rebronja (Zveza Sonček), srebro je osvojila Ezana Zulič (Cirius Kamnik), bron pa je osvojila Ana Kopač (Zveza Sonček).
Armin Čatič (CIRIUS Kamnik), je osvojil zlato medaljo, ter si tako več kot zaslužil naziv državnega prvaka med neklasificiranimi tekmovalci. Drugega mesta se je zelo razveselila Lena Vraničar iz društva Panta Rei, tretje mesto pa je osvojil Peter Hvastija iz (CIRIUS Kamnik).

Med štirimi ekipami se je najbolje na državnem prvenstvu odrezala ekipa Društvo paraplegikov Ljubljanske pokrajine, ki so jo sestavljali Jakob Škantelj, Boris Šmigoc, Silvo Mehle, Adam Dmitrovič. Člani ekipe CIRIUS 2 v sestavi Indira Radič, Ezana Zulič, Ajša Perme, Žan Čop, so kljub temu dosegli odlično drugo mesto. Pokal za 3. mesto so ponosno dvignili člani ekipe PANTA REI 1 v sestavi Matjaž Bartol, Nataša Bartol, Tim Vodnik, Lena Vraničar.

:: REZULTATI

Tekmovalci in organizatorji se zahvaljujemo vsem navijačem, ki ste stiskali pesti ter športno spodbujali svoje prijatelje. Vidimo se zopet naslednje leto!

Print Friendly, PDF & Email