V Kranjski Gori je vse nared za tri tekme svetovnega pokala smučanja invalidov. Tekmovanje bo potekalo od srede do petka. Organizator tekmovanja je Hit Alpinea, partner projekta pa Zveza za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite.

Tri kategorije

Nastopilo bo 126 smučark in smučarjev iz 21 držav. Svetovna elita se bo predstavila v treh kategorijah – slepi in slabovidni, stoječi (športniki s cerebralno paralizo in s poškodbami okončin) in sedeči (športniki paraplegiki).

Jakič na štartu leta 2013

V sredo je na sporedu veleslalom, v četrtek in petek pa slalom. Na tekmah se bo domači javnosti predstavil tudi 16-letni Jernej Slivnik, ki bo kot prvi Slovenec nastopil na (domači) tekmi svetovnega pokala. Gal Jakič je bil leta 2013 na Rogli na štartu veleslaloma, a sta obe preizkušnji odpadli zaradi slabega vremena.

Izjavi pred tekmo:

Jernej Slivnik:
„Dal bom vse od sebe, predvsem pa želim uživati. Vesel sem, ker bom nastopil. Verjetno mi je bolezen pobrala nekaj moči, a vem, da sem dobro pripravljen.“

Roman Podlipnik, trener:
„Veseli smo, ker bo lahko Jernej nastopil. Dobro je treniral. Predvsem si želim, da pokaže, kaj zna. V prvi vrsti pa naj uživa.“

Spored tekem svetovnega pokala v Kranjski Gori:

18.1.
veleslalom (9.30 – 1. tek, 12.30 – 2. tek)

19.1.
slalom (9.30 – 1. tek, 12.30 – 2. tek)

20.1.
slalom (9.30 – 1. tek, 12.30 – 2. tek)

Prenos tekem

Kranjska Gora bo sploh prvo prizorišče tekem svetovnega pokala, ki bo ponudil tudi internetni prenos tekem. Ogled bo možen na povezavah www.paralympicsport.tv in www.zsis.si.

Print Friendly, PDF & Email