Minuli mesec je Kranjska Gora oz. Hit Kranjska Gora ob partnerstvu z Zvezo za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite uspešno in z odliko organizirala tri tekme svetovnega pokala za smučarje invalide, ki pa so se v teh dneh vnovič zbrali na tem koncu Slovenije. Da bi sodelovali in tekmovali na preizkušnjah evropskega pokala, Kranjska Gora pod vodstvom nekdanjega paraolimpijca Gala Jakiča organizira tudi poseben kamp Agitos, namenjen mladim smučarjem širše regije, kjer sodeluje 30 (bodočih) tekmovalcev iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Romunije, Bolgarije in Grčije.

Razvoj mladih invalidov

“Fundacija Agitos je fundacija paraolimpijskega komiteja. Letos je med temi izbranimi programi tudi smučarski kamp v Kranjski Gori, ki je skupen projekt Zveze za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijskega komiteja, izvaja pa ga Društvo Albatros. Namenjen je razvoju športa mladih invalidov, starih med 10 in 17 let. Tak razvojni kamp je vzpodbuda regiji, da začne sodelovati in da si med sabo pomagamo in uporabljamo naše dobre prakse, ki smo jih razvili v minulih letih,” je kamp opisal Jakič.

Slovenske barve zastopata Jernej Slivnik in Tamara Tarman.

Tekmi za evropski pokal

Tekmi evropskega pokala (sodelovalo bo 14 držav in 35 udeleženk/udeležencev) bosta na sporedu v ponedeljek, 13., in torek, 14. februarja. Štart 1. tekma v Podkorenu bo ob 10. uri, štart 2. vožnje pa ob 12. uri.

Maja pa bo Kranjska Gora gostila seminar Sport forum za alpsko smučanje in paradeskanje.

Print Friendly, PDF & Email