Jelko Gros, Srečko Katanec, Martin Steiner in Tina Trstenjak so dobitniki Bloudkovih nagrad za leto 2016. Na 52. podelitvi najvišjih državnih priznanj za šport na Brdu pri Kranju so danes podelili še Bloudkove plakete, prejemnikov v tej kategoriji je bilo deset, med njimi tudi zlata paraolimpijka strelka Veselka Pevec!

Dolgoletni delavec v smučarskih skokih Gabriel Jelko Gros in zdajšnji nogometni selektor Srečko Katanec sta Bloudkovi nagradi prejela za izjemen prispevek k razvoju slovenskega športa, dolgoletni atletski funkcionar Martin Steiner za življenjsko delo v športu, olimpijska prvakinja v judu Tina Trstenjak pa za izjemen športni dosežek.

Bloudkove plakete za življenjsko delo v športu so prejeli Rudolf Bregar, Janez Ivan Hafner, Stanko Kerčmar, Tomi Partl in Igor Željeznov, za pomemben tekmovalni dosežek pa Vesna Fabjan, Janja Garnbret, Veselka Pevec, Domen Škofic in Anamari Velenšek.

67 vlog

Predsednik odbora za podeljevanje Bloudkovih nagrad Miroslav Cerar je pojasnil, da je do razpisnega roka, ki je bil 16. december 2016, na njihov naslov prispelo skupno 67 vlog za 50 posameznih nominirancev. Skupno je bilo kar 85 predlagateljev, posameznikov ali organizacij.

Za nagrado je bilo predlaganih 27 kandidatov, od tega je bilo največ, 11, predlaganih za življenjsko delo, štirje za izjemen dosežek v športu in devet za izjemen prispevek k razvoju slovenskega športa. Za Bloudkovo plaketo je bilo 26 nominirancev, med njimi so prevladovali predlogi za pomemben športni rezultat, teh je bilo kar 15, za prispevek k razvoju športa jih je bilo pet in življenjsko delo sedem.

Spomnimo pa – Bloudkovo plaketo je lani prejela tudi naša Zveza za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite.

Print Friendly, PDF & Email