Januarja je Kranjska Gora gostila tri tekme svetovnega pokala, v teh dneh pa se je na tem koncu Slovenije zaključil uspešen kamp za mlade športnice in športnike. Nekateri od njih pa so se preizkusili tudi na ponedeljkovi in torkovi tekmi za točke evropskega pokala. „Organizatorji v Kranjski Gori so se potrudili po najboljših močeh in so izpeljali dobro dirko. Videla se je razlika med tekmovalci na evropskem in svetovnem pokalu, zato je bilo zdaj tudi nekaj več odstopov. A generalno gledano smo lahko zadovoljni,“ je povedal Gal Jakič, ki je bdel na izvedbo kampa in dirk, kjer je zavoljo poškodbe manjkal naš mladi up Jernej Slivnik. Sta pa Slivnik in mlada Tamara Tarman aktivno sodelovala na kampu, ki ga podpira fundacija Agitos.

Še več takih kampov

„Zelo uspešen kamp je za nami. Vse skupaj kaže na interes za dolgoročno sodelovanje med ekipami. Na kampu so sodelovali taki, ki šele začenjajo s smučanjem in tisti, ki so se lahko že merili na tekmi evropskega pokala. V regiji je prisotna jasna namera, želja, da je takih sodelovanj in tekem več. Potrebujemo take kampe. Veseli in ponosni pa smo lahko, da smo tak kamp gostili v Kranjski Gori,“ je še dodal Jakič. Kamp je skupen projekt Zveze za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijskega komiteja in Društva Albatros, ki kamp izvaja.

Dobri sosedski odnosi

„Z veseljem smo se odzvali in prišli v Slovenijo, ki nam je blizu. Sosedi smo. Pohvalil bi organizacijo tako kampa kot tekem. Veseli smo, ker ima alpsko smučanje tako svetlo prihodnost. Za to je jasen dokaz tudi kamp v Kranjski Gori,“ pa je povedal trener hrvaške ekipe Luka Debeljak.

Tekma za evropski pokal (zmagovalke in zmagovalci):

14.2.
slepi in slabovidni (Ž):
Eleonor Sana (Belgija)

stoječi (Ž):
Anna-Maria Rieder (Nemčija)

sedeči (Ž):
Ruth Hagspiel (Nemčija)

slepi in slabovidni (M):
Maciej Krezel (Poljska)

stoječi (M):
Thomas Grochar (Avstrija)

sedeči (M):

Igor Sikorski (Poljska)

13.2.

slepi in slabovidni (Ž):
Eva Goluža (Hrvaška)

stoječi (Ž):
Anna-Maria Rieder (Nemčija)

sedeči (Ž):
Ruth Hagspiel (Nemčija)

slepi in slabovidni (M):
Maciej Krezel (Poljska)

stoječi (M):
Thomas Grochar (Avstrija)

sedeči (M):
Bjoern Behnke (Nemčija)

Print Friendly, PDF & Email