Slovenska golbal reprezentanca je s štirimi zmagami navdušila na 2. krogu Mednarodne golbal lige, turnir pa je bil na sporedu na Madžarskem. Slovenija je z 11:8 porazila Madžarsko, priložnost za igro pa je dobil tudi najmlajši igralec Luka Bergant. Naša vrsta je bila z 19:9 boljša od Romunije, z 18:8 od Italije, z 12:6 pa od Črne gore. Na obeh srečanjih so varovanci Ivana Vinklerja pokazali dobro igro v napadu, na koncu pa je „padla“ še Črna gora (12:6).

„Hitreje se moramo prilagoditi na igralno površino. Zadovoljen sem, da so lahko igrali vsi igralci. Sploh velja to za šestnajstletnega Luko Berganta,“ je po koncu povedal trener Vinkler.

MEGL, 2. krog, 11.- 12.3.
Slovenija – Madžarska 11:8 (6:3)
Slovenija – Romunija 19:9 (10:5)
Slovenija – Italija 18:8 (8:5)
Slovenija – Črna gora 12:6 (6:3)

V BiH

Počitka za našo ekipo pa ni, saj bodo prihodnji vikend (med 17. in 18. marcem) gostovali v BiH v mestu Tešanj. Slovenska vrsta bo tokrat nekoliko okrnjena, ker zaradi izpitnih obveznosti ne potuje Matej Ledinek. Za ta turnir ga bo poskušal nadomestiti bivši reprezentant Dejan Pirc. Poleg njega bodo igrali še Boštjan Vogrinčič, Blaž Koščak, Borut Višnikar, Elvis Hodžič.

Po zmago

„Ta turnir bomo izkoristili za dober trening in da mladi igralci dobijo čimveč izkušenj. Cilj na tem turnirju je osvojitev prvega mesta,“ še dodajo v naši reprezentanci.

Print Friendly, PDF & Email