V teh dneh bo konec sezone tudi 16-letnega alpskega smučarja Jerneja Slivnika, ki bo od jutri pa do nedelje v švicarskem Veysonnazu nastopil na štirih tekmah, kjer Slivnika spremlja trener Roman Podlipnik.

„Danes sledi prvi trening, v četrtek pa nastop v veleslalomu, dan za tem v slalomu. V soboto in nedeljo bo Jernej tekmoval še na švicarskem državnem prvenstvu – v obeh tehničnih panogah,“ je trener Podlipnik razkril program našega smučarja.

Dober trening

„Prepričan sem, da bomo naredili, kar smo si zastavili. Tudi to, da pridemo do točk v veleslalomu. Prejšnji teden smo dobro trenirali v Kranjski Gori, kjer sta podporo Jerneju izkazala tudi Štefan Hadalin in Žan Kranjec,“ še doda Podlipnik.

Močna konkurenca

„Letošnji evropski pokal bo ponudil močno konkurenco, nekako v rangu tekme svetovnega pokala, ki smo jih januarja gostili v Kranjski Gori. Finala se bodo udeležili vsi najboljši, saj je svetovni pokal že končan. Jerneju bodo tekme služile za nabiranje izkušenj in točk, ki vodijo še korak bližje nastopu na paraolimpijskih igrah v Koreji,“ je ob tem dodal še Gal Jakič, ki stoji ob strani Jerneji ekipi.

:: Uradni rezultati s tekem evropskega pokala v Veysonnazu

Print Friendly, PDF & Email